PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Acte de reconeixement als participants als programes d’acollida

Aquesta tarda, el Teatre Principal ha acollit l’acte de reconeixement als participants dels programes d’acollida sota el títol “Sabadell, Ciutat de Valors”...

Aquesta tarda, el Teatre Principal ha acollit l’acte de reconeixement als participants dels programes d’acollida sota el títol “Sabadell, Ciutat de Valors”. Es tracta d’un homenatge a les persones que han participat en els programes d’acollida de Sabadell durant el curs 2012-2013.

Durant l’acte, Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell, ha comentat que “és un honor estar de nou al Principal en aquest acte d’acollida que posa en valor els drets civils. Els drets civils són indestriables de l’humanisme i de la idea de ciutat”. L’alcalde ha afegit que “aquí fa més de 150 anys, en aquesta ciutat, es va treballar per drets com els de les dones o en contra del treball infantil. Avui els drets estan en risc i els hem de visibilitzar i garantir” i ha destacat, també, que “el lema és català qui viu i treballa a Catalunya continua vigent”.

Mireia Solsona, diputada adjunta de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, ha destacat la tasca de les entitats i els voluntaris perquè “un voluntari sempre dóna el millor de sí mateix: temps i coneixements. Això es fa amb l’Ajuntament i repercuteix en les persones. Sabadell és una ciutat de valors i actes com aquest ho deixen palès”.

Xavier Bosch, director general per a la Immigració de la Generalitat, ha felicitat l’Ajuntament perquè aquest és el tercer any que es porta a terme aquest acte a l’entorn dels programes d’acollida a la ciutat. Així mateix, ha comentat que “som un país amb una gran xarxa social que ens permet tirar endavant projectes d’acollida com aquests”, ha dit.

L’acte ha reconegut les persones que han fet un esforç per conèixer els trets identitaris de la societat catalana com ara els costums, la llengua, les tradicions, així com les característiques de la ciutat que els acull.

Aquest any també s’ha volgut reconèixer la implicació de tota la ciutadania sabadellenca (persones i entitats) en l’acollida de les persones nouvinguts/des que han arribat a la ciutat als darrers anys, configurant i enfortint una xarxa  amb la intervenció, entre d’altres, de: Càritas Sabadell, Creu Roja, SCAI – Servei Ciutadà d’ Acollida als Immigrants-, CEAR – Comissió d’Ajuda al Refugiat-, que desenvolupen programes d’acollida i integració, i el Centre de Normalització Lingüística.

Amb la celebració, la ciutat de Sabadell i les institucions que hi col·laboren volen agrair l’esforç de les dones, homes i joves que han participat en aquests programes.

En el decurs de l’acte s’ha emès un vídeo amb els diferents projectes; professionals, persones i entitats que han protagonitzat aquestes actuacions.

Presentat per l’actor sabadellenc Jaume Garcia, l’acte ha comptat amb una actuació del grup de hip-hop i breakdance de l’Espai Jove de Can Rull i amb el patrocini de Mite’ls i de la TUS.

Programes d’acollida

Durant aquest curs, prop de 5.000 persones han participat en els programes d’acollida que s’han fet a Sabadell, tant des de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell com per part de les entitats de la ciutat. S’han realitzat 20 sessions d’acollida i tallers de coneixement de l’entorn amb més de 300 participants, més de 60 cursos de català amb un total de 700 participants, tallers per a joves fora i dintre de les escoles amb uns 600 participants, més de 30 trobades amb dones i més de 1.500 atencions per part de les entitats esmentades.

Cal destacar que, actualment, la xarxa d’entitats d’acollida està conformada per 61 entitats entre associacions d’immigrants i altres entitats de suport.