PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Sabadell acull, en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2024, la 20a edició de Recercat. Jornades de Cultura i Recerca Local

Tindran lloc del 3 al 5 de maig Sabadell acull, en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2024, la 20a edició de Recercat. Jornades de Cultura i Recerca Local

L’Ajuntament de Sabadell i la Fundació Bosch i Cardellach són, enguany, amfitrions i coorganitzadors de les jornades, impulsades per l’IRMU en coorganització amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Programa

Les jornades inclouran el lliurament dels Premis Recercat, acte central de la trobada, que tindrà lloc el dissabte 4 de maig, a les 13.30 h, a l’auditori del Casal Pere Quart (Rambla, 69), presentat per Teresa Mira i amb la participació de la violoncel·lista Anna Mora i de la pianista Glòria Peig. La fira de centres d’estudis, situada a la plaça del Doctor Robert, és una altra de les activitats del programa. S’hi podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

D’altra banda, hi tindran lloc exposicions, presentacions, debats, taules rodones i altres activitats complementàries, així com algunes novetats com la projecció del videomapatge IRMU, 20 anys, que fa un recorregut per la seva història i del qual es projectaran 4 passis  dissabte al migdia, al Casal Pere Quart. També, com a novetat, tindrà lloc la jornada de debat, organitzada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, Els ateneus som essencials! Fem créixer la nostra base associativa!, a l’Espai Cultura Fundació Caixa Sabadell 1859.

Entre les activitats complementàries destaquen el recital d’homenatge a Joan Oliver Que jo soc jo, obra de Feliu Formosa, a càrrec de Jep Barceló, Marta Tricuera i Joan Alavedra; l’actuació Catalunya, danses i cançons, de l’Esbart Sabadell Dansaire, amb la participació de la coral Els Notes, i l’Ecojoc, una divertida proposta de la companyia AC & LARESIDUAL en col·laboració amb la Fundació La Roda, per aprendre a transformar els residus en objectes útils.

A més, en el marc de les jornades, es donarà a conèixer el nom de la ciutat que acollirà la 21a edició del Recercat al 2025.

Per a més informació sobre el programa del Recercat 2024, es pot consultar el web.