PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

L’Ajuntament reconeix als alumnes, entitats i professors del projecte SABA la seva tasca

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de reconeixement als alumnes, entitats i professorat del projecte SABA, un programa que proposa integrar l'alumnat en tasques de voluntariat...

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de reconeixement als alumnes, entitats i professorat del projecte SABA, un programa que proposa integrar l'alumnat en tasques de voluntariat en associacions sense ànim de lucre de diferents àmbits. La voluntat del projecte és donar a conèixer realitats del seu entorn i que, alhora,  facin una tasca educativa compromesa amb la societat.

L’acte, presidit per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha servit per fer un especial reconeixement a tots els participants del projecte amb un diploma i audiovisual sobre SABA per cada membre. En paraules de l’alcalde “aquest acte és un reconeixement als alumnes per diferents motius. Abans de res, pel que signifiquen les entitats i les associacions en la realitat quotidiana de la ciutat, donat que una societat amb un gruix importat d’entitats forma una societat amb ciutadans democràtics i crítics, amb més llibertat per escollir. Amb el Projecte SABA aquestes associacions s’erigeixen com una escola de valors i de vida, complementària als instituts i permeten que els joves coneguin realitats del seu entorn, alhora que fan una tasca educativa compromesa amb la societat. Per això us vull agrair la vostra implicació. Vosaltres doneu sentit a la cohesió social. Continueu per aquest camí”.

Els integrants del projecte són alumnes de secundària de Sabadell que, un matí a la setmana i en horari escolar, col·laboren a la seu de l’entitat. En total les entitats acullen 24 estudiants de dos centres sabadellencs: d’una banda, 12 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vallès i, d’altra banda, 12 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Ferran Casablancas.

Les entitats que col·laboren al projecte SABA són AVAN, Actua Vallès, Càritas, Creu Roja, CIPO, ANDI, Associació Espanyola Contra el Càncer, Esquitx, Scai, Residència Mutuam La Creuta i el Rebost Solidari.

Formació en valors

Els objectius i formació que proporciona el projecte SABA són part de les competències generals en educació per la ciutadania i dels drets humans. Alhora, el contacte amb l’entitat nodreix els joves amb altres aspectes com educació en valors, l’educació per la interculturalitat i l’educació per la pau i el desenvolupament.

A més, els estudiants adquireixen aprenentatges pràctics i propers, que els permeten desenvolupar competències bàsiques i habilitats per assolir els objectius de l’educació obligatòria.

El projecte SABA es coordina des de Sabadell Suma, el Programa municipal de Voluntariat, i té dues funcions. En primer lloc, s’encarrega de cercar les entitats susceptibles de tenir un alumne del projecte en les seves dependències. En segon lloc, Sabadell Suma organitza les reunions de seguiment del projecte entre les entitats col·laboradores i els centres educatius.

A més, participa en la formació de l’alumnat en el concepte de voluntariat i tot el que significa: des dels seus límits fins a les seves actituds o formes de comportament. A final de curs es fa una valoració i posada en comú amb les entitats i l’alumnat sobre què els ha reportat l’experiència i què han après.

Sabadell Suma

Al web de Sabadell Suma, www.sabadell.cat/sabadellsuma, es poden consultar les propostes i projectes que es porten a terme en apartats importants com ara l’oferta de formació, les crides de voluntariat de les entitats de la ciutat, recursos per les entitats pel que fa a la gestió dels seu voluntariat, actes i activitats de les entitats i una  selecció d’articles i conferències de ponents que han assistit als  tallers de formació de Sabadell Suma.

El web és un espai comú, obert a totes les entitats i ciutadania, per tal de compartir tant el seu programa d’actes com les seves necessitats i ofertes de voluntariat.