PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

La Junta de Portaveus aprova per unanimitat una proposició de suport a la iniciativa de sol·licitar un dia anual com a Dia Mundial de sensibilització sobre el TDAH

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició de l’alcaldia  per donar suport a la iniciativa de La Federación Española de Asociaciones de Ayuda al Déficit de Atención e Hiperactividad...

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició de l’alcaldia  per donar suport a la iniciativa de La Federación Española de Asociaciones de Ayuda al Déficit de Atención e Hiperactividad (FEAADAH) de sol·licitar a la Organització Mundial de la Salut (OMS) la declaració d’un dia anual com a Dia Mundial de Sensibilització sobre el TDAH. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

El text de la proposició és el següent:

La Federación Española de Asociaciones de Ayuda al Déficit de Atención e Hiperactividad (FEAADAH), que agrupa a associacions de familiars i afectats pel TDAH de totes les Comunitats Autònomes d’Espanya, ha pres la iniciativa de sol·licitar a la Organització Mundial de la Salut (OMS) la declaració d’un dia anual com a Dia Mundial de Sensibilització sobre el TDAH.

Atès que el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és una patologia psiquiàtrica freqüent: es calcula que afecta al voltant d’un 5-7% de nens i un 4-5% d’adults a tot el món.

Atesa la importància de detectar el trastorn de forma precoç ja que hi ha estratègies educatives i terapèutiques efectives per millorar-ne la simptomatologia i el curs.

Atès que en els programes d’intervenció integrals s’hi contempla la participació del propi infant, de la família i de l’escola i per tant requereix de la cooperació de professionals d’àmbits diferents (principalment salut i educació) i per tal de que aquesta cooperació sigui més fluida és important que aquests col·lectius siguin coneixedors de la problemàtica.

Atès que la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, particularment de la dels nostres infants, i que la lluita contra l’estigma de les persones amb trastorns mentals és una prioritat en el nostre consistori.

Per això, proposo a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents

ACORDS

PRIMER.- Aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Sabadell a la iniciativa de La Federación Española de Asociaciones de Ayuda al Déficit de Atención e Hiperactividad (FEAADAH), per tal d’aconseguir que l’OMS declari un Dia Mundial del TDAH.

SEGON.- Traslladar aquests acords a l’entitat TDAH Vallès.

Manifest del Dia Mundial TDAH