PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Joan Carles Sánchez presideix la reunió del Consell Local de Seguretat

Durant la trobada, s’ha creat una comissió per analitzar la situació general de la Policia Municipal, donant compliment a un acord de Ple ...

Durant la trobada, s’ha creat una comissió per analitzar la situació general de la Policia Municipal, donant compliment a un acord de Ple

Fira Sabadell ha acollit aquesta tarda la trobada del Consell Local de Seguretat. Durant la reunió, presidida per l’alcalde, Joan Carles Sánchez, s’ha fet un repàs de la situació de la seguretat a la ciutat i els assistents han pogut plantejar els seus dubtes i inquietuds als responsables d’aquest àmbit al territori. Així mateix, s’ha creat una comissió específica formada pels diferents grups municipals amb l’objectiu d’analitzar la situació general de la Policia Municipal, donant així compliment als acords d’una proposició presentada per EUiA al Ple del mes d’abril i que va ser aprovada per unanimitat al plenari.

La trobada d’aquesta tarda, a la qual ha assistit també el regidor delegat de Policia Municipal, Cristian Sánchez, arriba després que el passat 29 d’abril es reunís a l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat. La reunió d’aquesta tarda, com la del 29 d’abril, s’emmarca en les trobades periòdiques d’aquests organismes i formen, així mateix, part de la ronda de contactes que l’alcalde està mantenint amb els representants dels diversos àmbits ciutadans.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha comentat sobre la trobada d’avui que “es tracta d’una reunió d’alt valor per als responsables de la seguretat en totes les seves vessants, perquè si bé amb la trobada de la Junta Local del 29 d’abril es van intercanviar impressions i idees entre les organismes i institucions més directament implicats amb la seguretat ciutadana i això ja té un gran valor, la trobada d’avui dóna l’oportunitat a la ciutat perquè aquesta reflexió sigui molt més àmplia, ja que amb el Consell es fa possible comptar amb l’opinió d’altres col·lectius com són altres cossos d’emergències, els veïns, els advocats, els empresaris o els sindicats, entre altres”. Sánchez ha remarcat que “per als responsables de la seguretat és bàsic conèixer les impressions i preocupacions de la ciutadania per actuar en conseqüència i, en aquest sentit, les trobades del Consell són un instrument molt útil per tenir una visió de conjunt i fer una millor gestió”. Sobre la creació de la Comissió per analitzar la situació general de la Policia Municipal, l’alcalde ha comentat que “amb aquest pas donem resposta  a una demanda del Ple, demostrant, un cop més, que la nostra voluntat com a Ajuntament és ser una administració absolutament transparent”.

Cal recordar que el Consell Local de Seguretat té un abast més ampli que la Junta Local, sent un organisme molt marcat pel seu caràcter participatiu. Així, la Junta Local, a més de l’alcalde i el regidor delegat de Policia Municipal, la conformen representants de la Generalitat, de Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, la fiscalia i la judicatura. Mentrestant, el Consell Local de Seguretat, que és el que avui s’ha reunit, compta també amb la participació dels grups municipals, el Col·legi d’advocats, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell, Bombers de Sabadell, Creu Roja, Prefectura de Trànsit de Sabadell, la Federació d’Associacions de Veïns i els sindicats.