PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Ple del mes de maig aprova les tarifes de les escoles bressol municipals per al curs 2013-2014

El plenari es dóna per assabentat de la petició d’Antonio Vega per ser regidor no adscrit ...

El plenari es dóna per assabentat de la petició d’Antonio Vega per ser regidor no adscrit

El Ple Municipal del mes de maig es va donar per assabentat de la petició d’Antonio Vega, fins ara membre del grup municipal del Partit Popular, per ser regidor no adscrit.

Entre els punts que es van aprovar hi ha el de les tarifes que regiran el servei d’escolarització, de menjador i d’acollida a les escoles bressol i als Centres d’Educació Infantil i Familiar de titularitat municipal per al curs 2013-2014. El punt es va aprovar per majoria, amb els vots a favor del PSC i ICV, el vot en contra d’ES i EUiA i l’abstenció de CiU, PP i el regidor no adscrit Antonio Vega. Segons l’aprovat, les tarifes d’escolarització per l’any vinent tindran un increment general del 2,7% (IPC), excepte aquelles franges que modifiquen el seu plantejament. La proposta manté el sistema de tarifació social, les bonificacions per a famílies nombroses o monoparentals i també la possibilitat de revisió de la tarifa, una vegada començat el curs, si una família es veu afectada per una variació en la seva renda.

La proposta de preus per escolarització modifica dues de les set tarifes existents, la més baixa i la més alta. La més reduïda baixa dels 82 euros mensuals als 69 euros/mes. La més alta, per a famílies amb ingressos més elevats, es divideix en dos. La proposta per al curs que ve incorpora noves modalitats per flexibilitzar encara més les jornades. Així mateix, s’introdueix la tarifació social també en el servei d’acollida i s’incorpora una nova tarifa de menjador per a aquelles famílies que no utilitzin el servei complet de 12 del migdia a 3 de la tarda, oferint per tant la possibilitat que els infants dinin al centre i se’ls reculli a la 1.

D’altra banda, la sessió va aprovar inicialment la Modificació puntual del Pla General municipal d’ordenació de Sabadell a l’àmbit del sector E Can Gambús. La modificació permetrà desencallar el sector, actualment paralitzat per la llei de servituds aeronàutiques. El punt es va aprovar per majoria amb els vots a favor del PSC, PP i el regidor no adscrit Antonio Vega, el vot en contra de CiU, ES i EUiA i l’abstenció d’ICV.

Altres punts que es van abordar durant la part resolutiva del ple van ser:

-         Modificar el nomenament en el Consell Local de Seguretat del representant del grup municipal d'EUiA. Aprovat per unanimitat

-         Aprovar la modificació de la plantilla i la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2013. No aprovat.

o       A favor: PSC

o       En contra: CiU, PP, ES, ICV, EUiA i regidor no adscrit

o       Abst.: ----

-         Aprovar l'adjudicació del contracte de concessió administrativa de domini públic per al condicionament interior (distribució, acabats interiors i instal·lacions) i utilització privativa del primer nivell del soterrani -1 de l'immoble situat al carrer de Blasco de Garay, núm. 21. Aprovat per majoria

o       A favor: PSC, regidor no adscrit

o       En contra: CiU, EUiA

o       Abst.: PP, ES, ICV

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar una proposició del grup municipal de CiU per tal de racionalitzar les estructures de participació de la ciutat de Sabadell. El punt es va aprovar per majoria amb els vots a favor del grup proposant, del PSC, PP i EUiA. Els grups de l’ES i ICV i el regidor Vega es van abstenir.

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat una proposició d’EUiA en suport a les comunitats de veïns davant els impagaments de la banca.

Així mateix, la sessió va aprovar per majoria una proposició del PP per instar al govern local a prendre mesures immediates que solucionin els problemes del barri de Can Puiggener. La proposició va rebre els vots favorables del grup proposant, del PSC, CiU, i el regidor no adscrit. Els grups d’ES, ICV i EUiA hi van votar en contra.

També es va aprovar per majoria la proposició d’ICV de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per la renda garantida de ciutadania. Tant el grup proposant com el PSC, ES i EUiA hi van votar a favor. Els grups de CiU i PP van votar-hi en contra i el regidor Vega s’hi va abstenir.

Consultar acords proposició CiU per racionalitzar les estructures de participació de la ciutat

Consultar acords proposició EUiA en suport a les comunitats de veïns davant els impagaments de la banca

Consultar acords proposició PP per prendre mesures que solucionin problemes de Can Puiggener

Consultar acords proposició ICV de suport a la ILP per la renda garantida de ciutadania