PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

L’Ajuntament de Sabadell participa al Seminari sobre migracions i refugi de la Universitat de Comillas

A la trobada s’han posat en comú els projectes que s’impulsen des de diferents ciutats L’Ajuntament de Sabadell participa al Seminari sobre migracions i refugi de la Universitat de Comillas

L’objectiu d’aquest seminari és que diferents professionals presentin els resultats d'investigació i els programes d'intervenció, davant d'una audiència formada per investigadors i actors socials de diferent procedència, creant un espai de reflexió i debat sobre la temàtica. El seminari es realitza anualment i aquest 2022 s’ha fet bimodal, amb participació presencial i virtual.

La sessió, en format taula rodona, pretenia donar a conèixer la realitat de diferents ciutats europees pel que fa als procediments d'integració local, compartint aquest espai amb representats de l’Ajuntament de Bilbao i de Bradford (Regne Unit). L’Ajuntament de Sabadell, des del Programa de Drets Civils i Acollida, va presentar les polítiques d’acollida per a població migrada i refugiada desenvolupades al nostre municipi.

Amb l’assistència d’unes 150 persones (40 presencials i més de 100 de manera telemàtica), al seminari s’ha exposat un breu diagnòstic de Sabadell, on s’ha pogut parlar de la situació social de les persones migrades i refugiades; els problemes principals que enfronten (problemes comuns a tota la població desfavorida de la ciutat i específics de la població migrant o refugiada); els compromisos, beneficis i aprenentatges de participar a la xarxa de ciutats interculturals; les polítiques, programes, projectes, i accions que s'han impulsat a la ciutat i les bones pràctiques adreçades a la inclusió social de migrants i/o refugiats, així com les bones pràctiques dirigides a alleujar les conseqüències de la COVID-19.

Seminari comillas xarxes

La sessió també ha permès un intercanvi entre les persones ponents, generant un debat obert per comparar i comentar similituds i diferències entre les ciutats pertanyents a la RECI.