PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

S’anul·len les activitats multitudinàries i nocturnes de la Festa Major 2021 per evitar aglomeracions

L’objectiu és preservar la salut de les persones, a una setmana de l’inici del curs escolar S’anul·len les activitats multitudinàries i nocturnes de la Festa Major 2021 per evitar aglomeracions

D’aquesta manera, s’han anul·lat els concerts de gran format i totes les activitats previstes a partir de les 23 hores, així com la fira d’atraccions. 

“Hem decidit mantenir les activitats amb un format contingut sense activitats multitudinàries i amb cita prèvia, amb l’objectiu de preservar la salut. Hem preferit ser prudents i anul·lar tota la resta”,

ha afirmat Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell.

“No serà una Festa Major com les altres, estem en un context de pandèmia i hem optat per la màxima prudència. Hem pres una decisió difícil però necessària, tenint en compte les dades epidemiològiques i el context d’inici de curs. No podem posar en risc la salut de ningú”, ha afegit.

La activitats que es facin entre el divendres 3 i el dilluns 6 de setembre s’ajustaran estrictament la normativa que estableixi el Procicat en funció de com avança la COVID. No es faran els concerts dels caps de cartell previstos ni activitats que generin aglomeracions, com per exemple la Bicicletada Popular. Per a la resta d’activitats previstes es prendran les mesures de prevenció establertes: perimetratge dels espais i control d’aforament (màxim 300 persones), cita prèvia i mesures d’higiene (mascareta, gel hidroalcohòlic).

“Mantenim les activitats culturals, esportives i familiars que ja hem comprovat que es poden fer, amb el concepte de Km0 i que permeten que el sector cultural i les entitats de la ciutat es mantinguin actives i puguin subsistir. I sempre amb les màximes mesures de seguretat”,

ha afirmat Marta Farrés.

La programació ha estat dissenyada conjuntament amb les Comissions de Treball de l’estructura participativa de la Festa Major. Les propostes les organitzen o hi prenen part prop d’un centenar d’entitats i col·lectius,  amb la implicació i suport de col·laboradors i patrocinadors

Nous escenaris a diversos punts de la ciutat

La Festa comptarà amb espais que fins ara no es feien servir per a l’activitat cultural i festiva, amb escenaris de petit format i dispersos per diferents punts de la ciutat, amb l’objectiu de diversificar-ne els llocs i evitar grans aglomeracions i zones d’alt risc de contagi.

Altres novetats d’aquest nou model són la creació d’un espai d’arts escèniques, a la plaça de Frederic Mompou, on actuaran companyies locals. I l’agrupació d’activitats de cultura urbana a la plaça de l’Argub. La Fira Sabadell es dedicarà a esdeveniments relacionats amb la cultura popular, amb una exposició produïda per les entitats.

A la zona de la font de Can Rull, al costat del trenet del parc de Catalunya, s’hi programaran, entre dissabte i diumenge, activitats infantils i familiars a càrrec dels principals artistes del país.

Com a novetat, també es faran servir els patis de les escoles Calvet d’Estrella, La Romànica, Nostra Llar, Font Rosella i Joanot Alisanda, en els quals cabran unes 250 persones.

A la plaça de Sant Roc, que estarà tancada perimetralment, s’hi programaran activitats de ciutat, com ara concerts i el pregó, amb un màxim de 300 assistents.

Malgrat els canvis, es mantindran les exposicions al Museu d’Art, Museu d’Història de Sabadell i Casal Pere Quart. Pel que fa al castell de focs, també canviarà el format habitual. Es farà des del mateix indret de sempre, el parc de Catalunya i s’afegiran dos nous punts: els patis de les escoles Calvet d’Estrella i La Romànica.

Festa esportiva

L’escenari de contenció i prudència afecta també el programa esportiu de Festa Major. No tindrà lloc l’habitual passejada popular en bicicleta pels carrers de la ciutat. Tanmateix, les curses populars es mantenen al programa amb novetats per garantir la seguretat sanitària. Es faran en un circuit tancat, a la ronda de Jean Monnet (Can Gambús), amb sortides esglaonades en petits grups i horaris diferents. Caldrà, a més, inscripció prèvia.

D’altra banda, les entitats esportives organitzen activitats per a tothom, amb aforament limitat i les mesures de seguretat preceptives. En total, prop d’una vintena de propostes.

Acte de dol interreligiós  

El proper diumenge 5 de setembre tindrà lloc un acte de dol interreligiós  per a les persones  que han perdut un ésser estimat o han patit directament les conseqüències de la Covid19. Es tracta d’una iniciativa de la Taula de Creences i Conviccions i hi participaran una dotzena de comunitats religioses i de creences de la ciutat.

L’acte és obert a la ciutadania i tindrà lloc a l’auditori de l’Espai Cultura de la Fundació 1859 de Caixa Sabadell, a partir de les 18 hores. La benvinguda serà a càrrec de Mercè Biosca, presidenta del Grup de Diàleg Interreligiós de Sabadell, qui ha organitzat l’activitat juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

Totes les activitats de Festa Major es presentaran durant la propera setmana.