PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell participa en un taller de Solucions Open GIS per a la gestió municipal i l’explotació d’infraestructures urbanes

Sabadell ha exposat aquest dies la seva experiència gvSIG en un Taller de Solucions Open Gis a la seu de Localret, a Barcelona...

 

Presenta el Sistema de Gestió i manteniment de ferms i paviments a la ciutat amb gvSIG

Sabadell ha exposat aquest dies la seva experiència gvSIG en un Taller de Solucions Open Gis a la seu de Localret, a Barcelona. Durant la sessió, que va tenir lloc el passat 2 de juliol, els representants de l’Ajuntament van fer una aproximació sobre com un GIS en programari lliure es pot utilitzar per a la gestió municipal.

En concret, el taller va comptar amb la participació del cap de la Secció de Vialitat de l’Ajuntament de Sabadell que, acompanyat del director tècnic de Tècnics associats, engineering & geospatial solutions, van presentar el Sistema de Gestió i manteniment de ferms i paviments a la ciutat de Sabadell amb gvSIG.

Aquest sistema permet la geolocalització dels paviments i clavegueram, prèviament inventariats, amb informació del seu estat de conservació. Es pot veure una explicació resumida d’aquest sistema en aquest enllaç:

http://www.localret.cat/jornades-i-actes/materials/jornades-2013/taller-solucions-open-gis-per-a-la-gestio-municipal-i-l2019explotacio-d2019infraestructures-urbanes/gestio-paviments-sabadell

Solucions Open GIS

La utilització d'un Sistema d'Informació Geogràfica és molt recomanable en la gestió municipal, ja que es tracta de la integració organitzada de maquinari, programari i dades geogràfiques.

Aquestes eines estan dissenyades per capturar, emmagatzemar, manipular, analitzar i desplegar en totes les seves formes la informació geogràficament referenciada per, d’aquesta manera, ajudar a resoldre problemes complexos d'anàlisi i planificació necessaris en la gestió municipal.

Cal aclarir que gvSIG és un programa de Sistema d'informació geogràfica (SIG) amb precisió cartogràfica, que permet accedir a informació vectorial i raster així com a servidors de mapes que compleixen amb les especificacions de l’Open Geospatial Consortium  OGC, la qual cosa fa de gvSIG una de les principals característiques respecte a altres SIG.