PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

SMATSA facilita el transport d’aliments del Rebost Solidari de Sabadell aportant un camió, un conductor i ajudant per a aquest servei

Amb la voluntat de col·laborar en la tasca del Rebost Solidari de Sabadell,  l'empresa Serveis Medi Ambient, SA (SMATSA) ha facilitat ...

Amb la voluntat de col·laborar en la tasca del Rebost Solidari de Sabadell,  l'empresa Serveis Medi Ambient, SA (SMATSA) ha facilitat  el servei d'un camió i un conductor i ajudant per al transport  setmanal  dels aliments. L’aportació de l’empresa s’ha articulat mitjançant un acord entre l’Ajuntament de Sabadell i SMATSA.  Aquesta col·laboració ha estat valorada positivament pel Rebost Solidari, atès que amb el vehicle i les persones destinades, el repartiment es pot fer de manera més còmoda i eficient.  “Vull agrair a SMATSA la seva col·laboració gratuïta amb el Rebost. Aquesta iniciativa ens aporta molta alegria i il·lusió perquè suposa un estalvi de més de 40.000 euros en transport d’aliments. Per tant, una molt bona notícia per tota la ciutat”, ha assegurat la presidenta del Rebost Solidari de Sabadell, Pepi Rodríguez.

El camió i el conductor i ajudant aportats faciliten el transport dels queviures procedents del Banc d’Aliments de Barcelona a les diferents entitats de Sabadell que fan  la distribució dels lots d'aliments a les famílies derivades pels Serveis Socials municipals o bé al magatzem central del Rebost Solidari.

D’aquesta manera, SMATSA, l’empresa que gestiona el servei de recollida de residus a la ciutat,  fa efectiva la seva  voluntat de col·laborar en la distribució d’aliments mitjançant una aportació en espècies. En paraules del director general d’SMATSA, Eugenio Díaz, “col·laborar amb el Rebost Solidari és un honor per nosaltres. De fet, és una manera de retornar tot el que la ciutat ens dóna, ja que som una concessionària i el nostre compromís amb Sabadell va més enllà de la neteja viària, per això vull agrair a l’entitat que ens permeti col·laborar amb ells”.

Amb l’acord entre SMATSA i l’Ajuntament, el Rebost Solidari de Sabadell suma una nova col·laboració per garantir l’accés de tots els ciutadans i ciutadanes a una alimentació bàsica. Recordem que el Rebost és un projecte  integrat per 24 entitats de caire solidari, voluntaris i  els Serveis Socials municipals i que compta amb els instruments necessaris per a una millor cooperació entre tots els agents implicats en la distribució de queviures.

Tal i com ha assenyalat la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials,  Marta Farrés, “amb aquesta col·laboració guanyem molt, ja que un 30% dels aliments provenen de Barcelona, el que fins ara suposava un sobreesforç per  les entitats del Rebost. La implicació d’SMATSA és un exemple a seguir perquè ens mostra com entre tots i totes podem anar de la mà i treballar conjuntament.” I ha afegit que “vull aprofitar per fer una crida a altres empreses de la ciutat perquè posin el seu granet de sorra en aquest projecte, que dóna servei a més de 2.700 famílies a la ciutat”.

La detecció i el seguiment de les persones i/o famílies amb necessitats bàsiques la fan els Serveis Socials municipals que, en coordinació amb el Rebost, garanteixen una correcta  distribució de l'ajuda alimentària. Així, el Rebost Solidari, a part de cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, desenvolupa també una important funció de detecció i de canalització dels usuaris cap als Serveis Socials municipals. A hores d’ara es lliuren lots d’aliments a unes 2.700 famílies al mes.