PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Programa escoles sense violències, de la Fundació FC Barcelona

A qui s'adreça:
Alumnat d'educació primària.
 
Descripció:

Programa per prevenir, detectar i actuar des de l'escola davant de qualsevol forma de violència que pugui patir un infant o adolescent. L'eina per a la vostra persona coordinadora de coeducació, convivència i benestar (COCOBE)!

La Fundació FC Barcelona, com a resposta al context actual i seguint amb el seu compromís pel respecte als drets dels nens, nenes i adolescents, posa a disposició de tots els centres educatius de primària de Catalunya un nou programa per a la prevenció, detecció i intervenció des de l'escola de primària, davant qualsevol forma de violència que pugui patir un infant o adolescent, ens els seus diversos contextos de convivència.

Aquest programa creix sota el marc legal de la LOPIVI, LO 8/2021 (Llei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l'Adolescència enfront de la Violència) i està dissenyat amb un enfoc de protecció integral a la infància davant la violència. L'objectiu del programa és capacitar l’escola en la prevenció, detecció i intervenció davant qualsevol tipus de violència a la infància segons la LOPIVI. 

El programa inclou:

  • Programa gratuït per les escoles de primària de Catalunya.
  • Per la figura de COCOBE implica poder desplegar les seves funcions de forma sistematitzada i planificada a tot el centre, així com integrar el programa dins el Pla de Convivència.
  • Formació per tot el personal, flexible i asincrònica en la prevenció, detecció i intervenció. Convidem tot personal docent o no docent del centre a la formació dins un campus virtual (monitors de menjador, mestres de secundària del mateix centre, secretaria...) a fi que tothom al voltant dels infants sigui un agent de protecció i promotor de la bona convivència.
  • Alumnes de Primària. Unitats dissenyades per a tots els alumnes de primària.
  • Educació Infantil (opcional). Formació específica pel professorat d’educació infantil i sessions pels infants.
  • Creixement Continu. La implementació anual del programa assegura una preparació contínua dels docents per detectar i abordar situacions de risc.
  • Impacte positiu en la convivència. Amb els nostres programes, podeu millorar la convivència a l'escola i fomentar relacions positives entre els alumnes.
  • Recursos per a les famílies
  • Acompanyament per la implementació del programa

Una plataforma en línia (Moodle) centralitza tota l'acció del programa i assegura tant seguiment i comunicació durant l'aplicació com l'accés a tot el material associat.

Recull de testimonis del darrer curs:

- “Un gran avantatge d'aquest programa és que el professorat se sent més preparat per gestionar els casos de violència que trobem o els que ja tenim identificats“ Cap d’estudis i Referent/coordinadora de Benestar del Centre

- “Inclús en grups molt difícils o moguts, volen repetir les activitats i treballen molt bé. A Educació Física ens està ajudant a descobrir coses que potser a l'aula no es veuen" Especialista d’Educació Física

- "Les sessions donen molt de joc, podem treballar continguts complexos de manera molt ben adaptada. Per exemple, han entès molt bé el que significa vulnerar un dret i demanar ajuda" Tutora de 4t
 
Objectius:
- Formar i implicar l'alumnat per conèixer els seus drets i estar preparats per detectar i aturar possibles processos de violència (entre iguals o d'altres formes).
 
Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència emprenedora
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: el programa s’aplica des del centre
Nombre d'alumnes per sessió: tots els grups de primària del centre
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuït
Dossier didàctic
 
Inscripció:
En aquest enllaç
 
Informació:
Persona de contacte: Sandra Niubó

Organització:
Fundació Barça

Imprimeix Correu electrònic