PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Relata, la teva experiència amb persones amb discapacitat.

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària

Descripció:

El projecte Relata consta de la realització, al centre educatiu, d’uns tallers de sensibilització i prevenció del bullying, centrats en la temàtica de la discapacitat intel·lectual, especialment en la Síndrome de Down.


Aquests tallers van a càrrec  de professionals i voluntaris d'Andi Down Sabadell.
Es realitzen a l'escola i tenen una hora i mitja de durada.
El seu objectiu és afavorir que els infants puguin conèixer la discapacitat intel·lectual, concretament la Síndrome de Down, i trencar amb els estereotips preconcebuts vers aquest col·lectiu. També sensibilitzar-los i afavorir l’empatia envers persones amb especials dificultats.
Els tallers consten  d'una presentació, d'un joc per conèixer i sensibilitzar sobre que és la discapacitat intel·lectual que inclou un debat i unes reflexions amb el grup classe, i d’uns tallers vivencials, on els alumnes podran experimentar de primera mà, algunes de les dificultats que viuen quotidianament les persones d'aquest col·lectiu, amb les dinàmiques Tots tenim sentimentsEntenem el què llegim? i Fem un collaret amb guants.
Finalment, els alumnes poden crear un text, individual o de grup, sobre el tema de la discapacitat. Si el fan el poden fer arribar al correu electrònic de referència. El centre és qui decideix de fer-ho o no.
L’entitat premiarà els tres millors textos presentats entre totes les escoles participants.
 
Objectius:
- Aconseguir que infants i adolescents de la ciutat de Sabadell coneguin o s’aproximin a la temàtica de la discapacitat intel·lectual i puguin canviar la mirada vers aquest col·lectiu i trencar amb estereotips preconcebuts, a partir de diferents dinàmiques participatives.
- Fer prevenció del bullying, tot afavorint l’empatia dels alumnes participants envers els col·lectius especials, persones diferents...
- Generar canvis socials a través d’espais de reflexió i debat als centres educatius, per tal de formar noves consciències, més obertes i integradores per una societat plenament inclusiva
- Sensibilitzar a les institucions educatives de la ciutat i acostar la temàtica de la síndrome de Down i de la discapacitat intel·lectual a infants de Sabadell.
 
Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència en comunicació lingüística
- Competència personal i social
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: d’octubre a abril, horari a convenir
Durada: 1 hora i mitja
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuït
 
Inscripció:
Podeu posar les vostres preferències de data al omplir el formulari d'inscripció.

Informació:
Persona de contacte: Judith Caparrós
Telèfon: 93 725 07 99/608 792 824
Correu electrònic: judithcap@andisabadell.org
Consultar Web

Organització:
Andi Down Sabadell

Imprimeix Correu electrònic