PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull infants sahrauís en el marc del projecte “Vacances en Pau”

Sabadell acull infants sahrauís en el marc del projecte “Vacances en Pau”

Els infants, que van arribar a principis de juliol, ja han fet una revisió mèdica gràcies a la col·laboració voluntària de l’equip mèdic de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT). El programa també garanteix que durant la seva estada els infants podran tenir una alimentació adequada i descans tèrmic, ja que aquests mesos les temperatures als camps de refugiades poden arribar als 60ºC.

Durant l’estada amb famílies sabadellenques, els infants participaran en diverses activitats lúdiques, com excursions o sortides a les piscines municipals, entre d’altres.

Vacances en pau és un projecte que es realitza a Sabadell des de l’any 2006. El projecte ha fet possible que desenes d’infants puguin gaudir d’estades d’estiu a Sabadell de la mà de les famílies acollidores i la col·laboració de l’entitat Vallès Wilaia. Per a les famílies sabadellenques aquesta és una experiència de convivència, intercanvi cultural i aprenentatge vital molt important.

Sabadell té un vincle especial amb el poble sahrauí des que el 1989 va signar un acord d’agermanament amb l’Argub amb la finalitat de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. Precisament aquest dissabte 13 de juliol s’ha organitzat una jornada per commemorar el 35è aniversari de l’agermanament a la Plaça de l’Argub en el qual també hi han participat els infants i les famílies acollidores d’arreu de Catalunya.