PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Convocada la dotzena edició del guardó Memorial Àlex Seglers

És un reconeixement a persones i organitzacions compromeses amb el foment de la diversitat i la convivència Convocada la dotzena edició del guardó Memorial Àlex Seglers

En concret, el Memorial vol reconèixer la tasca feta per persones individuals o entitats en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures, de creences i que contribueixi al diàleg entre creences, a la defensa dels drets humans i a la millora de la nostra societat des d’una perspectiva ètica i laica.

Per participar-hi cal presentar documentació sobre la trajectòria de la persona o entitat que opta al guardó, així com l’aportació concreta que es considera mereixedora del Memorial. Tota la informació i les bases es troben a la web de l’Ajuntament de Sabadell.

Com en aquests últims anys, els guardons per aquesta dotzena edició consistiran en una nova obra d’art creada per l’alumnat de l’escola d’educació especial Xalest.

El Memorial Àlex Seglers, que es concedeix anualment, està organitzat per les següents institucions, que a la vegada formen part del jurat: l’Ajuntament de Sabadell, l’UAB, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis, a més d’experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

Alguns dels guardonats en les edicions anteriors del Memorial Àlex Seglers han estat: Josep Monells i Mateu, Arcadi Oliveres, Maria Teresa Relat, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Associació cinc quilòmetres de Sabadell, o la Fundació Main, entre d’altres.

Especialista en dret eclesiàstic

Àlex Seglers va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Històric- jurídiques de la UAB i coordinador de l’Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d’estudi la seva tasca docent i investigadora.

Organitzador de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic, amb la participació tant d’experts i acadèmics com de grups religiosos, com les jornades “Llibertat religiosa i ciutadania musulmana”, organitzades el 2010. Seglers, va ser també l’autor de set monografies (entre elles, Autogovern i fet religiós (2000) i La immigració a Catalunya explicada als joves (2001)) i de més d’una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

Fou també assessor jurídic de la Secretaria d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta i col·laborador del ForumLIberas.com i amb E-Cristians.