PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell i TUS incorporen 7 nous autobusos híbrids a la flota del transport urbà a partir d’avui

El transport urbà de la ciutat passarà a tenir 35 autobusos híbrids amb l’arribada d’aquests nous vehicles, que han suposat una inversió de 2,1 milions d’euros L’Ajuntament de Sabadell i TUS incorporen 7 nous autobusos híbrids a la flota del transport urbà a partir d’avui

Els nous vehicles són de la marca IVECO, model Urbanway Mild Hybrid, de 12 metres de longitud i 3 portes. Disposen de 24 seients i 2 espais per a persones en cadira de rodes.

Tot el vehicle és de pis baix i està dotat d’agenollament lateral per facilitar l’accés als usuaris, rampes d’accés per a cadires de rodes –tant elèctrica com manual–, espai per dues cadires de rodes i 4 reservats per a persones amb mobilitat reduïda amb els corresponents polsadors adaptats de parada sol·licitada. També incorporen la mampara en el lloc de conducció, com a mesura de prevenció i protecció. 

Aquests vehicles també comptaran amb tots els elements que milloren l’eficiència, la seguretat, el confort i la informació dels usuaris; com són les pantalles per millorar la qualitat de la informació a bord i l’accessibilitat del servei, càmeres de videovigilància, sistema de comptatge de passatgers, mòdul ciberpass, lector de pagament amb targeta i sistema d’ajuda a la conducció eficient.

Aquesta adquisició, finançada per l’Ajuntament, s’emmarca dins el projecte global de modernització i descarbonització progressiva de la flota impulsada per l’Ajuntament i TUS i que té com a objectius reduir les emissions per contaminació atmosfèrica i acústica i la millora de la qualitat i l’eficiència econòmica de la flota.

 Propera arribada dels primers vehicles elèctrics

Paral·lelament, s’està treballant en l’adequació de les cotxeres per tal d’habilitar 12 punts de càrrega per a l’arribada dels primers sis autobusos elèctrics, que entraran en servei durant el primer trimestre de 2025.

Amb l’arribada d’aquests autobusos de propulsió totalment elèctrica, Sabadell passarà a tenir el 55% de la flota de baixes emissions.