PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Mobilitat milloren l’aula taller del Vapor Llonch per formar professionals del sector

Prop de 230 persones reben formació a l’aula taller al llarg de l’any L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Mobilitat milloren l’aula taller del Vapor Llonch per formar professionals del sector

Els canvis realitzats permetran incrementar la qualitat de la formació que s’imparteix en aquest espai de 328 m2. En concret, al llarg de l’any des del l’Ajuntament es fa ús d’aquesta aula taller per desenvolupar cursos de formació ocupacional adreçats prioritàriament a persones en atur i per apropar a l’alumnat de 4rt d’ESO a oficis vinculats amb el sector. Per la seva part, el Gremi de Mobilitat organitza accions formatives per als seus agremiats, professionals en actiu que, tal i com demana el sector, han d’actualitzar la seva formació per a adaptar-se a la constant evolució del mercat. En total a l’any prop de 230 persones reben formació a l’aula taller del Vapor Llonch.

Com indica el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Turisme, Lluís Matas:

“la mobilitat està en constant evolució, i és el nostre deure mantenir-nos actualitzats, adaptar-nos als canvis i liderar la transformació  de la indústria al nostre territori col·laborant amb el Gremi i contribuint a la preparació dels professionals que requereix el sector”.

Per la seva part, el president del Gremi de Mobilitat, Jaume Llop, exposa:

“tenim una greu mancança de professionals en el nostre sector i és urgent millorar les orientacions professionals que es fan a les escoles per adequar-les a les necessitats de les empreses”.

Col·laboració

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Mobilitat van signar l’any 2001 l’acord de creació de l’aula taller que es va fer realitat l’any següent. Amb aquest acord es va segellar una relació de la col·laboració público-privada que s’ha mantingut amb el pas del temps. En aquest moments, s’està treballant en la renovació de l’acord amb el Gremi. Com  indica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez:

“per l’Ajuntament, la mobilitat és un sector prioritari perquè genera economia i llocs de treball i cal enfortir-lo. Tot plegat serà possible perpetuant la col·laboració entre tots nosaltres i estrenyent llaços”.

Per la seva banda, el president del Consell d’Honor del Gremi de Mobilitat, Josep Manel López Beltran, apunta que

“la col·laboració entre Ajuntament i Gremi de Mobilitat té un llarg recorregut. Aquest treball conjunt ha permès desenvolupar formacions que han beneficiat tant a les empreses com als ciutadans. No obstant això, és essencial que ambdues parts continuem treballant estretament per mantenir i augmentar una formació de qualitat.”

Gremi de Mobilitat

El Gremi de Mobilitat és una associació que agrupa a les empreses del sector de la mobilitat, donant-li veu i defensant els seus interessos davant les institucions i administracions. La missió del Gremi és donar resposta a les necessitats i inquietuds del sector, teixir sinèrgies entre els agents associats i oferir-los serveis i promoure una mobilitat eficient amb respecte pel medi ambient.

Inscripció oberta

En aquests moments, està oberta la inscripció al curs del “Manteniment de bicicletes i vehicles de mobilitat urbana o personal”, organitzat des del Centre de Formació Cal Molins. L’activitat formativa de 240 hores s’iniciarà el 20 de setembre i tindrà lloc de dilluns a divendres de dos quarts de quatre a dos quarts de vuit de la tarda. La preinscripció es pot formalitzar per mitjà del web https://www.vaporllonch.cat/calmolins descarregant l’APP Vapor Llonch o bé es poden adreçar presencialment al Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32 , Sabadell). Per a més informació es pot trucar al 93 745 32 23 i qui ho desitgi també pot escriure un WhatsApp al 696 363 850.