PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La VIII jornada “La salut mental la fem entre tots” posa el focus en la depressió i la prevenció del suïcidi

Aquesta setmana s’ha constituït a Sabadell la comissió tècnica del Pla Local de Salut Mental i Addicions La VIII jornada “La salut mental la fem entre tots” posa el focus en la depressió i la prevenció del suïcidi

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec de Sílvia Garcia, regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Josep M. Bonet, director del Servei d’Atenció Primària Vallès Occidental de l’Institut Català de la Salut i Diego Palao, director de Salut Mental del Parc Taulí.

A continuació ha tingut lloc la primera taula rodona “Adolescents resilients”, en la qual hi ha participat l’Ajuntament de Sabadell i on s’han donat a conèixer diferents accions i projectes que es duen a terme a la ciutat per millorar el benestar emocional d’infants, adolescents i joves.

La jornada, impulsada pel consorci del Parc Taulí, també compta amb les taules “Atenció integral de la depressió” i “Prevenció del suïcidi des d’Emergències Mèdiques”, a més d’una conferència sobre l’atenció als supervivents.

Pla Municipal de Salut Mental i Addiccions de la Ciutat

 Aquesta setmana s’ha constituït la taula tècnica del Pla Municipal de Salut Mental i Addiccions de la Ciutat (PlaSMA). El pla facilita la creació d’un espai de trobada entre agents diversos que treballen per a la millora de la resiliència individual i col·lectiva. És un instrument facilitador per tal que els diversos actors que treballen en l’atenció de persones amb trastorns mentals o en la prevenció puguin cooperar i millorar, quan s’escaigui, la coordinació entre ells. Així mateix ha d’afavorir la detecció de necessitats no cobertes i donar visibilitat als recursos existents.