PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Estruch i CIPO presenten “Al meu aire!”, fruit del procés conjunt de creació artística comunitària

L’espectacle combinarà el teatre, el circ i la dansa i es representarà a l’Estruch el 12 i 13 de juliol, a les 19 h L’Estruch i CIPO presenten “Al meu aire!”, fruit del procés conjunt de creació artística comunitària

Després de sis mesos de residència a l’Estruch, nou persones usuàries del Centre Ocupacional de l’entitat i dues educadores pujaran a l’escenari per oferir dues funcions del muntatge que estan preparant sota la direcció de Jordi Cortés, Gloria José, Dela i Tona Punsola, artistes vinculats als col·lectius Liant la Troca, de dansa, i la Crispeta, de circ.

La direcció artística va fer un càsting entre les persones usuàries de l’entitat que s’hi van presentar, a principis d’any, a la biblioteca del Nord. El grup seleccionat està caracteritzat per la seva diversitat, tant pel que fa al gènere com a la complexitat física o a l’edat.

Durant els gairebé dos mesos d’assajos, iniciats el 19 de gener, s’ha fet un procés d’investigació i de joc que ha permès, d’una banda, descobrir com es mou cadascuna de les persones participants i, de l’altra, que agafessin la confiança i la complicitat com a grup i individualment.

El resultat final que es podrà veure en les dues funcions a l’Estruch combina diferents arts escèniques, des del teatre fins al circ, passant per la dansa i amb l’equilibri com a fil temàtic conductor, tant des d’un punt de vista físic com interpretatiu i gestual.

Projecte comunitari amb CIPO

L’any 2023, l’Estruch va iniciar la col·laboració amb CIPO, entitat que treballa amb persones amb discapacitat per engegar un projecte vinculat a la creació comunitària i a l’accessibilitat cultural a través de la creació artística, que es materialitza aquest 2024 amb el projecte comunitari multidisciplinar CIPO4651.

Amb tot, es desenvolupa l’art i la cultura per mitjà de diverses disciplines artístiques i es promou la participació de persones amb discapacitat intel·lectual en processos artístics creatius. I, sobretot, es pretén normalitzar la presència d’aquest col·lectiu en l’àmbit escènic i creatiu.

Projectes de mediació de l’Estruch

L’Estruch Fàbrica de Creació de les Arts en Viu compta amb un programa de mediació que desenvolupa projectes concebuts com a espais de relació de la ciutadania amb el centre, des d'altres mirades que incorporen no només una visió artística sinó també social i de salut pública.

L’objectiu és situar al centre la reflexió sobre el paper de la cultura i especialment la creació artística. D'una banda, la cultura com a motor de transformació social i de cohesió  social. I d’altra banda el paper dels creadors professionals en aquesta mediació amb la ciutadania.

En aquest marc, es treballa en quatre grans àmbits: programes educatius, projectes comunitaris, espais segurs de violències i fòbies i l’accessibilitat cultural.

Al meu aire!

 FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Jordi Cortés, Gloria José, Dela i Tona Punsola

Intèrprets: Margarita Almirall, Joel De Arriba, Joan Guirao, Genis Jiménez, Marc Petrocca, Lidia Rodríguez, Juan Pedro Soler, Joan Vidal, Josefa Villarán, Myriam Cobos i Miriam Juárez.

Producció: CIPO                                                                  

Il·luminació/so: L’Estruch

Funcions: 12 i 13 de juliol, a les 19 h.

Preu: 10 € (venda d’entrades a sabadellcultura.koobin.cat)

 Hi col·laboren: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sabadell, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i HP.