PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Activitats familiars i culturals per commemorar el 35è aniversari de l’agermanament de Sabadell amb el Sàhara Occidental

La jornada serà dissabte, 13 de juliol, al parc de Catalunya Activitats familiars i culturals per commemorar el 35è aniversari de l’agermanament de Sabadell amb el Sàhara Occidental

A partir de les 11 h. es podrà participar en activitats familiars vinculades al món de l’oci i l’art, com exercicis de circ, el joc gegant de “L'1%”, un trencaclosques i un contacontes, a més d’un taller de grafiti. També es podran visitar exposicions temporals on conèixer la situació i la cultura del poble sahrauí, i aconseguir un exemplar del conte il·lustrat “Els passos que em porten a tu”. Aquesta història, creada per la il·lustradora italiana Federica Avallone, narra de forma poètica la relació entre dues dones, una sabadellenca i una sahrauí, que es busquen entre les seves pàgines, plenes de paisatges i referències culturals d’ambdós indrets, com la Festa Major de Sabadell o el ritual del te sahrauí.

Al migdia s’ha organitzat una paella popular, amb tiquets que es podran adquirir el mateix dia fent un donatiu de 5 € per cada ració. A continuació, a la haima instal·lada per a l’ocasió, es podrà gaudir del curtmetratge “Las golondrinas del desierto”, desenvolupat per l'alumnat de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) en el marc dels camps de solidaritat. A la tarda també hi haurà altres activitats culturals, com una actuació de batucada, un circuit d’aventura i jocs de fusta. 

A les 18 h tindrà lloc l’acte institucional. Finalment, la jornada conclourà amb les actuacions musicals en directe de Landry, el rumbero, i Yslem, hijo del desierto, fins a les 20 h.

La jornada s’organitza en el marc de l’agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí, que actualment gestiona l’ONGD Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC). Compta amb la col·laboració de la Delegació Sahrauí a Catalunya i de l'entitat Vallès Wilaia, ja que la jornada coincideix amb l'estada dels infants sahrauís a Catalunya mitjançant el programa Vacances en Pau.