PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’alumna Martina Ruiz guanya el Premi Ciutat de Sabadell del XXIII Certamen Montserrat Miró de recerca

L’alumna Martina Ruiz guanya el Premi Ciutat de Sabadell del XXIII Certamen Montserrat Miró de recerca

La Martina Ruiz ha realitzat el treball Indoor Sound: L’organització i creació d’un festival de música solidari. Es tracta d’un treball que proposa el desenvolupament d’un petit festival de música benèfic a Sabadell. Fins i tot durant el procés d’elaboració del treball, l’alumna va fer realitat el desenvolupament d’aquest certamen. En el seu treball fa una primera anàlisi teòrica sobre la història dels festivals de música, els seus objectius i una revisió de totes les qüestions necessàries per a poder-ne projectar un. A la part pràctica desplega tots els coneixements adquirits en la part teòrica i produeix la celebració d’un petit festival de música emergent a la ciutat.

El jurat ha atorgat el premi a aquest treball pel rigor, la innovació i la iniciativa mostrada per l’autora. Així mateix ha destacat la reflexió sobre la potencialitat de l’oci com a motor de canvi social, vinculant el festival a una temàtica social. 

Potenciar recerques d’interès local

El certamen està obert a la participació de l'alumnat de 2n curs de batxillerat que prèviament ha estat seleccionat pels centres de secundària de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. A més dels tres premis habituals, es concedeix el Premi Ciutat de Sabadell per tal de potenciar els treballs d’àmbit local.

En l’edició corresponent al curs 2023-24 s’han presentat un total de 36 treballs de recerca de 14 centres diferents, 4 d’àmbit artístic, 18 d’àmbit cientificotecnològic, 8 de l’àmbit social i humanístic i 6 de l’àmbit salut-psicològic. Pel que fa al Premi Ciutat de Sabadell d’àmbit local i dotat amb un premi de 700€, s’han presentat 6 treballs.

La resta de premiats han estat:

  • Accèssits Els Best-Sellers de la literatura juvenil. Entre les xarxes, la coberta i la temàtica, de Joana Mariona Horne i Ariadna Rodriguez de l’Institut Pau Vila i El Cost dels Plats Buits, realitzat per Laia Saus de l’Escola Pia.
  • Tercer premi a Estudis amb la llum visible de les estrelles, de Núria Alberola, del Col·legi Sagrada Família.
  • Segon premi per a l’estudiant de l’Institut Miquel Crusafont i Pairó, Ivette Jimenez, autora del treball Fabricació additiva: el Braille desafia límits, la tecnologia possibilita la inclusió.
  • Primer premi per a la Nora Saavedra, de l’Institut Ferran Casablancas, pel seu treball L'art de projectar una exposició.

Montserrat Miró

Montserrat Miró i Marimón (1919-1999) va ser una docent formada a la Universitat de Barcelona que va destacar en el camp de la filologia clàssica i que va desplegar la seva labor pedagògica a diverses escoles de Sabadell, com l’Escola Industrial, l’Escola Pia o l’Escola Sant Nicolau.