PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una quinzena d’estudiants de tres instituts han pres part enguany al projecte SABA d’Aprenentatge i Servei

El projecte, durant el qual l’alumnat assoleix coneixement, aprenentatges i habilitats entorn el voluntariat, ha celebrat avui la cloenda Una quinzena d’estudiants de tres instituts han pres part enguany al projecte SABA d’Aprenentatge i Servei

Al projecte han pres part un total de 14 alumnes de 3er i 4rt d’ESO dels instituts Vallès, Ferran Casablancas i Agustí Serra i s’ha comptat amb la participació de vuit entitats de la ciutat: Càritas Sabadell, Creu Roja, Fundació AVAN, Centre Assistencial Mutuam La Creueta, el Rebost Solidari de Sabadell, el Servei Ciutadà d’Acollida a la Immigració (Scai), la Fundació Catalunya la Pedrera i el Centre de Dia Torre-romeu - Grup Mutuam.

Els objectius i formació que proporciona el projecte SABA són part de les competències generals en educació per a la ciutadania i, a més, implica una tasca educativa compromesa amb els drets humans. El contacte amb l’entitat enriqueix també l’alumnat en altres aspectes com l’educació en valors, l’educació per la interculturalitat i la diversitat. Els i les joves adquireixen coneixements, aprenentatges pràctics i habilitats que els permeten desenvolupar competències bàsiques per assolir els objectius de l’educació obligatòria.

El projecte SABA està coordinat per l’Oficina d’Entitats i Voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell, que s’encarrega, d’una banda, de cercar les entitats que puguin acollir alumnat en els seus projectes de voluntariat i també de la coordinació. També porta a terme la formació bàsica dels estudiants a l’entorn del concepte de voluntariat i durant el curs fa un seguiment amb l’alumnat, entitats i instituts per revisar les tasques, les aptituds i el compromís de l’alumnat i vetllar que s’assoleixin els objectius fixats en el projecte.

A la cloenda d’avui, els alumnes han assistit a una activitat de voluntariat ambiental al Parc Fluvial del Ripoll, que ha comptat amb la col·laboració de l’ADENC i després, al Centre Cívic de Can Puiggener s’ha fet la valoració final amb estudiants, instituts i entitats sobre què els ha aportat l’experiència i què han aprés al llarg del curs. Durant l’acte s’ha presentat un audiovisual amb el treball que han fet els i les joves a les entitats i les seves valoracions del projecte. Finalment, la regidora de Participació, Sònia Sada, ha lliurat als i les participants un diploma que acredita la seva implicació en el Projecte Saba.