PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una quarantena d’infants d’entre 2 i 3 anys de l’Escola Bressol Joan Montllor participen en la cloenda del projecte Bressònic

El projecte apropa els més petits a diferents disciplines artístiques Una quarantena d’infants d’entre 2 i 3 anys de l’Escola Bressol Joan Montllor participen en la cloenda del projecte Bressònic

La cloenda ha comptat amb la presència del regidor d’Educació, Manuel Robles, i també han assistit les famílies dels infants participants.

El projecte Bressònic pretén vincular el món de les arts amb els infants més petits, tot posant de manifest la importància de treballar les disciplines artístiques en aquesta franja d’edat, ja que juguen un paper fonamental en el creixement emocional, cognitiu, social i físic en la primera infància.

En el cas d’aquesta primera experiència, que ha constat de vuit sessions amb un grup de quaranta infants de l’Escola Bressol Joan Montllor, s’ha apostat per combinar la música en directe i el moviment.

Amb la idea d’anar eixamplant progressivament el Projecte Bressònic a d’altres escoles bressol municipals, s’ha dissenyat una maleta pedagògica que recull els materials utilitzats a les sessions, relacionats amb les experiències artístiques i amb recursos pedagògics. Concebuda de manera interactiva i estimulant, la maleta contindrà  instruments musicals, materials artístics i objectes relacionats amb el moviment, a més d’altres recursos creatius a l’abast dels equips docents. També s’han creat motxilles pedagògiques que reuneixen materials en format reduït, amb una guia d’us i enllaços musicals que els infants podran portar a casa.

Bressònic s’enquadra en les polítiques educatives relacionades amb la creació artística que l’Ajuntament està desplegant des de fa anys als barris de la ciutat a través del Pla Educatiu d’Entorn. Propostes com el projecte A Ritme de barri, que inclou tallers de guitarra, cant coral i percussió o la iniciativa de l’Orquestra Simfònica del Vallès A-cordant, que acosta el violí i el violoncel als més petits, son projectes que conceben la creació artística com una eina educativa plena de potencialitat.