PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El 80% dels joves continua estudiant o treballant després del seu pas pel programa Coneixement d’Oficis

L’edició d’enguany d’aquest projecte, adreçat principalment a alumnat de segon cicle de secundària, s’ha tancat avui amb un acte de reconeixement als 193 participants El 80% dels joves continua estudiant o treballant després del seu pas pel programa Coneixement d’Oficis

Coneixement d’Oficis es va dissenyar per donar resposta a les necessitats dels centres educatius pel que fa a l'orientació professional. En aquest sentit, pretén ser un element motivador per als alumnes que no tenen clar cap a on orientar el seu futur professional, tot facilitant la definició del seu itinerari en el procés de presa de decisions cap a la formació post obligatòria.

Després de més de 20 anys en funcionament, han participat en el programa 3.268 alumnes procedents de centres de secundària de la ciutat. Les xifres indiquen un rellevant grau d’èxit. En concret, entre totes les edicions s’obté una mitjana del 80% d’alumnat que continua principalment estudiant o  bé comença a treballar després del seu pas per aquest projecte. Els resultats es basen en el seguiment que es fa al cap de sis mesos de finalitzat el programa.

Coneixement d’Oficis està adreçat a alumnat de 2n cicle d’ESO i educació especial que assisteix, un cop a la setmana, a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins i del Parc Central per tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats de fleca i pastisseria, metall, automoció i vehicle elèctric, instal·lacions i energies renovables, cuina i restauració, indústria 4.0, fusteria i disseny i desenvolupament d’APPs.

Els centres que participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que aquests joves fan 80 hores d’escolarització que forma part del currículum acadèmic de l’alumnat.

Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació amb els centres educatius que hi col·laboren, tant en la detecció de necessitats com en el desenvolupament dels tallers amb la implicació dels Gremis i associacions empresarials. En concret, hi col·laboren el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Mobilitat, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i la Fundació EURECAT.

Els centres participants en el programa d’enguany han estat l’Institut Agustí Serra i Fontanet, Escola Industrial, Arraona, Ca N’Oriac, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Miquel Crusafont i Pairó, Narcisa Freixas i Cruells, Vallès, Sabadell, La Serra, Institut Escola Joan Sallarès i Pla i el Centre Especial d’Educació  secundària Xalest.