PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell rep més de 2 milions d’euros per millorar la inserció laboral de persones en atur

Sabadell rep més de 2 milions d’euros per millorar la inserció laboral de persones en atur

L’objectiu del programa és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina, a la vegada que es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat. El programa s’adreça als col·lectius de majors de 52 anys, persones en risc de caure en atur de llarga durada, persones no perceptores de prestació per desocupació, persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania, dones i persones trans.

El programa tindrà 12 mesos de durada i totes les persones participants realitzaran, dins la jornada laboral, una activitat de formació transversal en habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes al centre de treball. Al llarg del contracte les persones participants també rebran un acompanyament individual per  ajudar a adquirir les aptituds que millorin el seu posterior accés al mercat de treball.

Segons les darreres dades recollides, el grau de satisfacció de les persones participants arriba al 91%.

Especialitats

Els programes que s’iniciaran inclouen  les especialitats  següents: construcció, pintura, fusteria, neteja d’equipaments,  magatzem, instal·lacions, jardineria, suport a tràmits digitals, informadors/es municipals, mainaderes, acompanyament a gent gran i atenció a la ciutadania. Gràcies al treball d’aquestes persones es desenvoluparan, entre altres, actuacions de millora de la via pública, habitatges socials, equipaments municipals i mobiliari. A més, es faran tasques de jardineria al parc de Catalunya i a la zona del trenet, entre altres.

Contractació de persones

Per participar en els processos de selecció és imprescindible estar inscrit a   l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). És des de l’OTG des  d'on es deriven les persones usuàries a l’Ajuntament de Sabadell.