PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament recorda les recomanacions per evitar la proliferació del mosquit tigre

L’Ajuntament recorda les recomanacions per evitar la proliferació del mosquit tigre

Amb les accions informatives es vol sensibilitzar la població sobre la importància d’evitar la proliferació del mosquit tigre i donar consells pràctics per evitar-ne la cria als espais privats. Aquestes recomanacions també es difonen a les xarxes socials i a la web de l’Ajuntament.

El mosquit tigre, a diferència del mosquit comú, es reprodueix en petites acumulacions d’aigua (testos i cendrers a l’exterior, zones de desguàs, etc.). Per aquest motiu, la mesura més eficaç és buidar o netejar aquests espais i, en cas de tenir bidons de recollida d’aigua de pluja o similar, és important tapar-los amb una mosquitera i revisar-la periòdicament (un petit forat de 2mm és suficient perquè puguin criar).

Taller “Mosquits a la vista!”

 Al taller “Mosquits a la vista!”,  en el qual han participat 480 estudiants, l’alumnat ha après com evitar la reproducció d’aquests insectes i també com utilitzar la plataforma ciutadana “Mosquito Alert”, amb la qual es genera informació i coneixement vàlid per afavorir la detecció i control de determinats mosquits que poden actuar com a vectors de malalties.