PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les infraestructures centren la segona de les Jornades sectorials amb els agents econòmics i socials per tractar temes estratègics de ciutat

Les infraestructures centren la segona de les Jornades sectorials amb els agents econòmics i socials per tractar temes estratègics de ciutat

Durant la trobada, ajuntament i entitats econòmiques s’han compromès a buscar el màxim consens possible per posicionar-se conjuntament sobre propostes concretes per tirar endavant les infraestructures viàries i ferroviàries i marcar els objectius de la ciutat en aquests àmbits.

Els agents econòmics elaboraran propostes concretes que faran arribar a l’Ajuntament. De la seva banda, els tècnics municipals estudiaran la viabilitat d’aquestes propostes i es preveu que en el transcurs de les properes setmanes es faci una posada en comú amb la voluntat d’intentar arribar al màxim consens possible.

En paraules de l’alcaldessa, Marta Farrés,

“la bona salut de les empreses afavoreix que hi hagi llocs de treball i això repercuteix en el benestar de la ciutadania. Contribuir al desenvolupament d’empreses i indústries forma part també de les polítiques socials. Per això – continua Farrés – treballem al costat del teixit econòmic i, entre altres línies d’acció, treballem per la millora de les infraestructures actuals i la dotació d’altres que afavoreixin la competitivitat i el naixement, creixement i consolidació d’empreses a la ciutat”.

Entre els projectes que s’hi han abordat durant la jornada d’avui, s’ha parlat del Portal Sud que s’està construint i renovarà completament aquest accés de la ciutat i de les gestions fetes per agilitar la construcció de la Ronda Nord, una infraestructura clau per a la connexió entre Terrassa, Sabadell i Castellar, per obrir la comarca al Baix Llobregat i que a nivell de ciutat permetrà abordar la pacificació de la Gran Via i descongestionar l’avinguda d’Estrasburg. També s’ha abordat la futura construcció d’una rotonda a la Ronda Ebre, que facilitaria la mobilitat al polígons.

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, s’ha tornat a reivindicar el Túnel d’Horta ferroviari, que proporcioni un nou corredor dins la comarca, amb pas per Cerdanyola i el Parc Tecnològic del Vallès, connecti amb La Sagrera i espais estratègics com el 22@ i contempli un enllaç entre Terrassa i Sabadell, que donaria servei a l’oest de la ciutat. Així mateix s’ha insistit en la necessitat d’una línia orbital ferroviària que connecti els municipis de la segona corona metropolitana, entre Mataró i Vilanova, tot passant per Granollers, Sabadell, Terrassa, Martorell i Vilafranca. Des de la ciutat, també es continua treballant per la nova estació de Rodalies a Can Llong i reclamant la connexió directa de Sabadell amb l’Aeroport de Barcelona.

També s’ha acordat fer una altra trobada sobre nous terrenys d’usos industrials, que es farà al setembre.

La jornada ha comptat amb presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i diferents representants polítics i tècnics del consistori. Per part dels agents econòmics i socials, hi han assistit membres del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), Petita i Mitja Empresa de Catalunya (PIMEC), la Cambra de Comerç de Sabadell, Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), com a membres de la Taula per al Desenvolupament Econòmic i la Competitivitat de Sabadell. També hi han pres part la Fundació Bosch i Cardellach, Gremi de Fabricants i Fundació per la Indústria, AEP Sabadell (empresaris dels polígons), l’ADENC i representants de col·legis professionals, entre altres.