PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell celebra la Setmana Sense Fum amb activitats informatives i de sensibilització

Sabadell celebra la Setmana Sense Fum amb activitats informatives i de sensibilització

Al llarg d’aquesta setmana, uns 300 alumnes de primària participaran en tallers on se’ls consciencia sobre les problemàtiques associades al tabac. Concretament, hi participaran estudiants dels centres educatius Agnès Armengol, Amadeu Vives, Can Llong, Joan Montllor, Juan Ramón Jiménez, Sallarès i Pla, Virolet i SIS Concòrdia. Aquestes activitats, organitzades des de l’Ajuntament, tindran lloc als mateixos centres educatius i a les biblioteques de Ponent i de la Serra.

D’altra banda, de dilluns a divendres hi haurà un punt informatiu sobre aquest tema a l’interior del Centre d’Atenció Primària de Can Rull i també se n’instal·larà un altre el dijous dia 30 a la tarda, a la plaça del CAP de Sant Oleguer i el divendres 31 al matí, a la plaça de la Infància.

El tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura evitable. Deixar de fumar millora d’una manera significativa la salut de la persona fumadora i la del seu entorn, independentment de l’edat o dels seus antecedents. Cal recordar que els equips d’atenció primària de la ciutat orienten i acompanyen el procés de deshabituació tabàquica durant tot l’any.

El Dia Mundial Sense Tabac se celebra cada 31 de maig i està promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988.

Entorns sense fum

A Sabadell bona part dels equipaments freqüentats per infants i adolescents s’han adherit als Entorns sense fum i senyalitzen els espais exteriors en els quals s’ha acordat no fumar. És el cas de centres cívics, centres educatius o biblioteques, entre d’altres. D’aquesta manera es redueixen les probabilitats que les persones fumadores esdevinguin un model per als infants alhora que es redueix l’exposició al fum d’aquests col·lectius, especialment vulnerables al tabac.