PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El MHS presenta el llibre Hablamos diferentes idiomas, pero una misma lengua. Multilingüismo y pedagogías en las Brigadas Internacionales

La presentació tindrà lloc dijous a les 18.30 h El MHS presenta el llibre Hablamos diferentes idiomas, pero una misma lengua. Multilingüismo y pedagogías en las Brigadas Internacionales

La presentació s’emmarca en el programa de Memòria Democràtica Segona República, Guerra Civil i Brigades Internacionals i complementa l’exposició Brigades Internacionals i Multilingüisme, que es pot visitar fins al 30 de juny al MHS.

El llibre parla dels 35.000 joves procedents de diferents punts del món, que l’any 1937 van arribar a Espanya, de manera voluntària, enrolats a les Brigades Internacionals, per defensar-la del feixisme que s'anava estenent per Europa. Els diaris locals van parlar d’aquest fenomen com del Babel de la Manxa. A diferència del que va passar amb la ciutat del relat bíblic, on afrontar un desafiament va acabar en la manca d'entesa, les Brigades Internacionals van tenir com a punt de partida un esforç per superar les barreres idiomàtiques i assumir un repte comú.

 Els autors s’han basat en fonts documentals primàries com premsa de l’època, documents d’arxiu i escrits de memòries dels mateixos voluntaris, per donar forma a aquest llibre ple d’anècdotes, records i vivències, que a la vegada analitza diferents aspectes de la comunicació de les Brigades: organització de la lluita contra l’analfabetisme, creació d’escoles, mètodes de formació, relació amb la població civil o el paper de la premsa i la ràdio.