PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Fecha: 12 de junio de 2013

Horario: 2/4 de 8 de la tarde

Lugar: Centro Cívico de Can Rull C / San Isidoro, 45

El Ayuntamiento de Sabadell quiere hacer público que velará por los intereses de la ciudadanía a lo largo de todo el proceso que se abre después de que la CNMV ha autorizado la oferta pública de adquisición (OPA) de acciones de Aguas de Sabadell (CASSA )...

El actual presidente de la Federación de Municipios de Cataluña (FMC), Xavier Amor, ha nombrado a Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell, como miembro de la comisión ejecutiva de la entidad...

 

 

Els centres cívics de Sabadell són equipaments municipals de proximitat, que tenen com a objectiu principal oferir espais als ciutadans de Sabadell on poder desenvolupar accions cíviques, socials, culturals, esportives, de lleure i d’altres que tinguin interès públic, així com afavorir la participació dels ciutadans i ciutadanes en aquells assumptes de la comunitat que fomentin la difusió de valors i la convivència intercultural, generacional i associativa.

Des de l’any 1985 en que l’Ajuntament de Sabadell va construir el primer equipament, el Centre Cívic de Torre-romeu, fins al 2014 que s’ha inaugurat el nou Centre Cívic de Torre-romeu, han passat vint-i-nou anys creant a la ciutat una xarxa d’equipament de proximitat.

Actualment a Sabadell hi ha dotze Centres Cívics municipals: Sant Oleguer, Creu Alta, Can Puiggener, Can Deu, Ca n’Oriac, Can Rull, Can Llong-Castellarnau, Concòrdia, Gràcia, Creu de Barberà, Poblenou, i Torre-romeu, més l’Espai Polivalent del Parc del Nord. Cadascun d’aquests centres té una dotació d’espais polívalents, i serveis específics, que es pot veure en cadascuna de les fitxes dels centres.

Aquests espais estan disponibles a la ciutat perquè les entitats hi puguin realitzar activitats, ja siguin cursos i tallers de llarga durada, reunions, espectacles, festivals de finals de curs, etc., i també per a activitats organitzades per altres administracions, escoles i instituts públics, així com per a comunitats de veïns per fer-hi reunions. El nombre d’usuaris dels Centres Cívics ha augmentat progressivament en els darrers anys fins arribar a una mitjana de 550.000 usos anuals.

 

 

L'Ajuntament disposa d'un sistema de participació amb múltiples canals, òrgans estables, taules de treball i processos. Els òrgans estables tenen caràcter sectorial o territorial. Són els següents:

Comissió de la Convivència
Consell d'Acció Social
Consell de Salut
Consell de Solidaritat i Cooperació
Consell Escolar Municipal
Protocol de Canvi Climàtic i Sostenibilitat
Taula de diversitat de Creences i Conviccions
Taula de gènere, feminisme i LGTBI
Taula de Nova Ciutadania
Taula d'Ètnia Gitana
Taula de participació del Rodal
Taula de participació ciutadana de l'aigua
Taula de participació ciutadana de sostenibilitat urbana de Sabadell

Consell del Districte 1
Consell del Districte 2
Consell del Districte 3
Consell del Districte 4
Consell del Districte 5
Consell del Districte 6
Consell del Districte 7

 

La participació ciutadana a l’Ajuntament de Sabadell es regula a través del Reglament Orgànic Municipal i dels reglaments dels diferents òrgans municipals de participació. No existeix doncs un únic reglament de participació ciutadana.

Vegeu la normativa municipal en l'apartat I.II.-ÒRGANS DE PARTICIPACIÓ: ELS CONSELLS MUNICIPALS de l'enllaç següent: