PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les nostres institucions

Visita al Saló de Plens de l'Ajuntament (primària)

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà d’educació primària.

Descripció:Façana Ajuntament de Sabadell

La visita guiada a l'Ajuntament és un recurs que s’ofereix a les escoles per acostar l'infant al municipi i al seu màxim òrgan de govern, l'Ajuntament.

 És una activitat complementària que té per objectiu fonamental reforçar, mitjançant la vivència i l'observació directa, el treball de coneixement de la ciutat i de l'Ajuntament que es fa des de l'escola. Consta de dues parts, amb una pausa al mig per a esmorzar.

En una primera part, s’explica la situació de Sabadell amb la seva població, barris i orígens, s’observa característiques de l’edifici de l’Ajuntament com el balcó, les banderes, l’escut, el rellotge...

En una segona part, es descriuen les diferents dependències de l’Ajuntament: com l’oficina d’atenció al públic, la tresoreria, l’alcaldia, els grups municipals... Seguidament, s’explica i dialoga sobre el què és i què es fa al Ple: les persones que hi assisteixen, el lloc on seuen, les funcions que exerceixen,... Amb aquesta informació s’inicia el "Joc del Ple", en què els alumnes debaten sobre un tema, que prèviament han escollit a l’escola, representant el rol que fa l’alcalde/essa, els regidores i regidores, el secretari/a, l’interventor/a, la premsa i el públic assistent.

Les propostes del Joc del Ple les escoltarà si és possible, un regidor/a del consistori. El resultat de la votació de les propostes plantejades quedarà reflectit en el següent bloc.

Per a la preparació de la visita i del joc del ple es recomana que els centres edcuatius consultin el quadern informatiu per al professorat on es recullen propostes pedagògiques per a treballar amb l'alumnat i temàtiques per al "Joc del Ple".

Al retornar a l'aula es pot complementar la visita amb el Quadern didàctic per a l'alumnat.

 Objectius:
- Conèixer la seu de la institució del govern local.
- Prendre consciència de pertànyer a una comunitat i conèixer els mecanismes de presa de decisions que afecten als ciutadans i ciutadanes.

Competències bàsiques:
- Competència social i ciutadana
- Competència d'autonomia i iniciativa personal
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: dimarts, dimecres i dijous a 2/4 de 10 del matí, de novembre 2021 a maig 2022
Durada: 15 minuts
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Cost: gratuït

Quadern didàctic per a l'alumnat, pdf reescribible (solucionari al quadern del professorat)  

Quadern informatiu per al professorat  

Inscripció: 

Informació:
Regidoria d'Educació
c. de Blasco de Garay, 19
Telèfon: 93 745 33 00
Persona de contacte: Joan Boixeda
Correu electrònic: ciutatiescola@ajsabadell.cat

Organització:
Regidoria d'Educació

Imprimeix Correu electrònic