PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita als edificis modernistes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aquesta activitat consisteix en una visita guiada per l'interior de l'antiga Seu de la Caixa Sabadell, construïda a començaments del segle XX amb la intenció de crear un edifici més gran on poder allotjar les oficines de la caixa.
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Fundació 1859

A qui s'adreça: Alumnat de cicle inicial i mitjà d’educació primària. Descripció: L’activitat consisteix en una gimcana pels jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. L'alumnat forma grups i se li proposa un seguit de reptes que ha de solucionar buscant per tot el jardí, buscant noms, comptant elements, dibuixant, i descobrint diferents accions cíviques que s’han de tenir en compte per tenir cura i respectar el jardí.
 
Llegeix més...
 

Fem vitralls modernistes

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.   Descripció: Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals..
 
Llegeix més...
 

Fes càlculs

A qui s'adreça: Alumnat d’educació primària.   Descripció: El taller consisteix en fer càlculs matemàtics d’una forma divertida a partir de jocs diversos i col·laborant en grup. Els jocs varien depenent de l’edat.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: construïm

A qui s'adreça: Alumnat de cicle inicial i mitjà d'educació primària. Descripció: Entrarem en el camp de la robòtica amb una proposta de construcció d’un robot amb peces de Lego seguint unes instruccions, promovent el treball en equip i on, posteriorment, descobrirem quins moviments realitza aquest robot gràcies a la connexió a l'ordinador mitjançant un cable USB.
 
Llegeix més...
 

De la cèl·lula a l'ADN

A qui s'adreça: Alumnat de 6è de primària, d’ESO i batxillerat.   Descripció: En aquest taller es proposa investigar l’estructura de l’ADN, conèixer els seus components i el seu funcionament.
 
Llegeix més...
 

L'estratègia ho és tot

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior de primària, ESO i batxillerat.   Descripció: L’activitat consisteix en resoldre diferents reptes d’estratègia, tot treballant en grup, que posen a prova l’enginy dels alumnes.
 
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i 5è d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
 
Llegeix més...
 

Geometria en 2D i 3D

A qui s'adreça: Alumnat d’educació primària.   Descripció: El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions.
 
Llegeix més...
 

Joc de lògica matemàtica

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Per grups, es proposa exercitar les matemàtiques a partir de diferents proves ràpides de jocs lògics, càlcul mental, estratègia i habilitat. I un repte final de destresa estratègica.
 
Llegeix més...
 

Els colors de la llum

A qui s'adreça: Alumnat d'I5 i cicle inicial i mitjà d'educació primària. Descripció: La proposta d’aquest taller es descobrir les característiques i propietats que té la llum, a partir de diverses activitats i experiments.
 
Llegeix més...
 

Lego: màquines simples

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària i 1r cicle d'ESO.   Descripció: Aquest taller dóna les eines per descobrir com funciona el món real.
 
Llegeix més...
 

Cúpules de Leonardo

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Leonardome és un recurs lúdic educatiu que, a tarvés del treball en equip, permet construir estructures ideades per Leonardo Da Vinci.
 
Llegeix més...
 

Miralls matemàtics

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: El taller proposa l’ús de miralls en forma de llibrets per treballar, per una banda, el concepte de simetria, i per l’altra, la formació de figures geomètriques.
 
Llegeix més...
 

Capes de la terra i tectònica de plaques

A qui s'adreça: Alumnat d’ESO. Descripció: Una de les dificultats que hi ha en l’àmbit de la ciència és visualitzar tot allò que no podem veure.
 
Llegeix més...
 

Construccions mecàniques amb Lego

A qui s'adreça: Alumnat de cicle inicial i mitjà d’educació primària. Descripció: Aquesta activitat és la versió inicial del taller "Lego: màquines simples". Dona les eines per descobrir com funciona el món real, des de les visions més senzilles.
 
Llegeix més...
 

La ciència del joc

A qui s'adreça: Alumnat d’educació primària i ESO. Descripció: Amb aquesta exposició es proposa una visita jugada, és a dir, s’ofereix una visita guiada al llarg dels seus tres grans apartats (“Ciència a la natura”, “Ciència en moviment” i “Ciència robòtica i digital”) i que permet veure com la ciència intervé en l’evolució de la tecnologia i com posa les bases per al seu funcionament.
 
Llegeix més...
 

Autòmats de Lego en acció!

A qui s'adreça: Alumnat de cicle inicial i mitjà d’educació primària. Descripció: Els autòmats són màquines que imiten la figura i els moviments d’un ésser animat.
 
Llegeix més...
 

Invents científics

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior de primària. Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la història de la ciència de manera pràctica i manipulativa. Ens centrarem en l’experimentació de diferents àmbits de la ciència treballant cooperativament.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: innovem

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Aquest set de Lego combina els elements més importants de construcció, amb un hardware molt fàcil d’utilitzar, així com un intuïtiu llenguatge de programació en format trencaclosques.
 
Llegeix més...