CA
EN
ES
Inici
Actualitat
L'Ajuntament
Persones
Temes
Tràmits
Contacte
Cerca per organitzador
Cerca per competència
Cerca per nivell educatiu
Introduzca su búsqueda
Maletes didàctiques sobre fòssils, dinosaures, mamífers i evolució humana
A qui s'adreça: Alumnat d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Quatre maletes de préstec gratuït a escollir, segons disponibilitat: Fossilització, Dinosaures, Mamífers i Evolució humana. Les quatre maletes consten de rèpliques de fòssils així com material de suport.
Llegeix més...
Com vivien els dinosaures dels Pirineus?
A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil (I5) i educació primària. Descripció: Descobriment de la biologia dels dinosaures i aproximació a la classificació dels dinosaures fòssils trobats a Catalunya.
Llegeix més...
El Titanosaure i els seus amics
A qui s'adreça: Alumnat d'educació infantil Descripció: Activitat on coneixerem el Titanosaure i d'altres espècies que van conviure amb ell. Tot això amb dinàmiques molt divertides on els infants en són els protagonistes.
Llegeix més...
Fes servir el cap!
A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i les rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.
Llegeix més...
Investigant i dibuixant dinosaures
A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària. Descripció: Aquesta activitat consisteix en donar una base de dibuix i una visió d'aquest com a mitjà de comunicació i d'aprenentatge sobre el nostre entorn, en aquest cas viure el museu a través del dibuix, aprenent sobre dinosaures.
Llegeix més...
El món dels fòssils
A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària i 1r cicle d'ESO Descripció: A partir de la visita a les sales i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el divers món dels fòssils.
Llegeix més...
Històries de ratolins
A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'educació infantil. Descripció: A partir del conte sobre un petit hàmster que demana a la seva àvia que li expliqui com eren els seus avantpassats, mirarem d’entendre el concepte d’evolució i la diversitat de micromamífers. Activitat adequada per persones amb dificultats visuals.
Llegeix més...
Introducció a la il·lustració científica
A qui s'adreça: Alumnat d'ESO, batxillerat artístic i estudis universitaris. Descripció: L'activitat apropa l'alumnat a la il·lustració científica, explicant què és i per a què serveix. Explicarem què és la paleoil·lustració, relacionada amb el Museu de Paleontologia, i practicarem una tècnica tradicional en aquesta disciplina, el puntillisme.
Llegeix més...
L'evolució dels vertebrats
A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Mitjançant el treball amb rèpliques de fòssil i làmines, treballarem la classificació dels animals; reconeixerem algunes parts del nostre cos i les compararem amb les d'altres vertebrats.
Llegeix més...
Gairebé humans! Els primats antropomorfs
A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Primer de tot coneixerem els grups de vertebrats i, d’aquests ens centrarem en els mamífers. Farem una introducció als primats i les seves característiques dins del grup dels mamífers. Seguidament, a partir de l'estudi de diferents primats fòssils que s'han trobat a Catalunya, mirarem d'entendre el procés evolutiu que ha portat cap a l'aparició de la postura dreta en la nostra espècie.
Llegeix més...
Visita guiada a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada pel conjunt d’instal·lacions del Museu de l'Institut Català de Paleontologia per conèixer tot el que envolta l’excavació, dipòsit, preparació, emmagatzematge, investigació i/o exposició d’una resta fòssil. Inclou visita d’espais no oberts al públic.
Llegeix més...
Cabres petites i conills gegants
A qui s'adreça: Alumnat de batxillerat i formació professional. Descripció: A partir del treball amb rèpliques de cranis i motllos, mirarem d’entendre fenòmens curiosos de l’evolució, com ara la insularitat, una possibilitat més del gran laboratori de l’evolució i la selecció natural.
Llegeix més...
Quina família més mona! Els nostres orígens
A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària i primer i segon d'ESO. Descripció: A partir de les troballes de primats que ha fet l'Institut Català de Paleontologia a diferents jaciments del nostre país, parlarem de primats del passat i de primats actuals (goril·les, ximpanzés, orangutans i humans) i explicarem l'origen del bipedisme i l'evolució del llinatge dels humans a partir dels cranis que tenim al museu.
Llegeix més...
Fem de paleontòlegs!
A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària. Descripció: Per desenterrar els fòssils, cal utilitzar martells, punxons, pinzells... Endinsa’t en el treball amb fòssils i posa’t dins la pell d’una persona especialista en paleontologia. Recupera fòssils i munta’ls per esbrinar a quin animal van pertànyer en el passat. Veuràs que no és fàcil, rarament es troba un esquelet sencer, sempre falten peces o estan trencades. Malgrat aquestes dificultats, seràs capaç d’identificar-lo?
Llegeix més...
Què podem esbrinar d'un fòssil?
A qui s'adreça: Alumnat d'ESO i batxillerat. Descripció: A partir de la visita a les sales i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el món de la paleontologia.
Llegeix més...
5
10
15
20
25
30
50
100
Totes
Inici
Actualitat
L'Ajuntament
Persones
Temes
Tràmits
Contacte