PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els ocells a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada per observar ocells al Parc de Catalunya.
 
Llegeix més...
 

Els bolets a l'aula

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller a l’aula en el qual s’introdueix la biologia i l’ecologia dels fongs i s’ensenyen les característiques bàsiques per reconèixer els bolets i diferenciar-ne les espècies comestibles de les tòxiques més comunes.
 
Llegeix més...
 

El medi natural del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari matinal guiat per la Serra de Sant Iscle, des del parc periurbà de la Salut, passant per la Torre del Canonge i fins la Torre de l'Aigua. 
 
Llegeix més...
 

Camps i boscos del rodal

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada a la serra de Sant Iscle, pels voltants del parc de la Salut, a Sabadell. S’identifiquen els principals cims del paisatge vallesà per situar geogràficament els alumnes en l’entorn proper.
 
Llegeix més...
 

L'estat ecològic del riu Ripoll

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Sortida matinal guiada pel riu Ripoll i pel torrent de Colobrers, a Sabadell, per estudiar-ne l’estat ecològic.
 
Llegeix més...
 

El riu Ripoll, com és i com està?

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar l'ecosistema i els principals organismes que en formen part.
 
Llegeix més...
 

Joc. Rodals i ciutats: l'equilibri és possible

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: A l'aula, tot jugant a un joc de taula, l'alumnat reflexiona sobre l'ordenació del territori. Durant la sessió, per grups, l'alumnat ha de dissenyar una ciutat i el seu entorn, seguint uns condicionants previs.
 
Llegeix més...
 

I després d'un incendi, què?

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Activitat a l'aula o en laboratori en la que s’expliquen els incendis forestals com a factor natural i alhora potenciat per l’acció humana.
 
Llegeix més...
 

Cens de biodiversitat urbana: fem ciència ciutadana amb el mòbil

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Proposta educativa que consisteix en un mostreig de la biodiversitat urbana tot utilitzant aplicacions mòbils (apps).
 
Llegeix més...
 

Descobrim la biodiversitat a l'entorn de l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per un parc o jardí proper al centre educatiu per tal d'avaluar la presència de la biodiversitat urbana. Per fer el mostreig de la biodiversitat, l'educador/a de l'ADENC defineix l'hàbitat o hàbitats d'estudi i les seves característiques i explica la metodologia a seguir.
 
Llegeix més...
 

El Ripoll de la mà dels ocells

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar els diferents hàbitats presents a la zona i conèixer les espècies que hi habiten, tot començant per els ocells.
 
Llegeix més...
 

Passejada urbana d'art i ciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, d'ESO i escoles d'adults. Descripció: Itinerari guiat de la mà de la Rosanna Fontanet, pintora, membre del col·lectiu Filagarsa i del grup d’Art i Natura de l’ADENC, i d'un especialista en ciències ambientals, per visitar espais verds de la ciutat de Sabadell, des d'una visió multidisciplinar.
 
Llegeix més...
 

Bufa núvols. Taller d'art i ciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Taller d'arts visuals i ciències ambientals a l'escola. Es tracta d'un taller vivencial en què d’una manera transversal amb continguts artístics i conceptes científics, s'apropa la natura als alumnes.
 
Llegeix més...
 

Joc de la biodiversitat

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària, ESO i escoles d'adults. Descripció: Experimentant amb un joc de taula reflexionem sobre la biodiversitat present a la nostra ciutat, com està condicionada pel disseny de la mateixa ciutat, i entendrem diferents problemàtiques lligades a aquests temes. L'explicació del joc permet introduir el concepte d'hàbitat i mostrar diferents hàbitats presents a la nostra ciutat. 
 
Llegeix més...
 

Coneixem les espècies amenaçades i protegides del Vallès

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària, d'ESO i escoles d'adults. Descripció:S'inicia la sessió amb una presentació sobre les espècies amenaçades i protegides del Vallès.
 
Llegeix més...