PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Prop d’un centenar d’alumnes de quatre instituts han participat en el projecte Xarxa Educativa Solidària i Intercultural (XESI)

El Centre Cívic de Can Rull acollirà demà divendres, 27 de gener a les 9.30 del matí, l’acte de cloenda de la segona fase del projecte Xarxa Educativa Solidària i Intercultural (XESI), en la qual participaran un total de 90 alumnes de 4 instituts de la ciutat: l’Institut Pau Vila, l’Institut Joan Oliver, l’Institut Sabadell i el col·legi Servator.

En aquest acte es reconeix la tasca i la implicació dels alumnes que han col·laborat amb el projecte Fem sonar Guatemala,dinamitzat per la Fundació Main.

Durant l’acte de clausura les entitats relacionades explicaran el què fan i perquè ho fan. També està previst que alguns alumnes facin una valoració de la seva experiència. A més, es lliuraran els diplomes acreditatius als Centres Educatius i a l’alumnat participant.

Al llarg del curs acadèmic el repte que es va plantejar als i a les joves voluntàries, va ser el de poder contribuir a abastir de material musical a les escoles d’Uspantàn (Guatemala) amb els objectius de crear una sala d’estimulació, i així poder compensar les mancances de formació primerenca, i una banda musical per tal d’evitar perills en que estan exposats els i les joves que passen moltes hores al carrer.

Els mateixos alumnes van posar el nom de Fem sonar Guatemala amb la voluntat es cercar accions, activitats... pensades i executades per tal de fer difusió del projecte.

Sensibilització i motivació

La Xarxa Educativa Solidària i Intercultural, creada l’any 2006, és un projecte potenciat des de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania i el Consell de Solidaritat i Cooperació i que es porta a terme a diferents centres de secundària de Sabadell amb la clara finalitat de fomentar una actitud crítica i activa en els joves participants entorn les causes que generen desigualtat i injustícia social al món i implicar a l’alumnat en accions solidàries i de convivència.

Aquest programa, que està liderat per la regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell, concretament des de l’àmbit de Joventut, i subvencionat per la Diputació de Barcelona, ha estat dinamitzat per la Fundació Main.