PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació de la campanya d'afectivitat i sexualitat 2016-2017

sexualitatDel 28 d’octubre al 2 de desembre es duu a terme a la ciutat diferents accions adreçades a la població jove i emmarcades en la campanya Relacions Sexuals sense Risc, que ofereix eines d’informació i de reflexió sobre l’afectivitat i la sexualitat i alhora difon els recursos de les entitats que treballen a la ciutat en la promoció de la salut sexual. La campanya està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell, l’Institut Català de la Salut i Actuavallès i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El programa d’activitats treballarà la importància de l’afectivitat en les relacions sexuals, desmitificarà creences i mites en temes sexuals, familiaritzarà el col·lectiu jove amb l’ús del preservatiu, analitzarà i ampliarà el grau de coneixement en temes de VIH i altres infeccions de transmissió sexual, entre d’altres  qüestions.

Durant la presentació avui de la campanya, la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, ha assenyalat que “parlar de sexualitat vol dir parlar d’identitat, d’afecte, de plaer, però sobretot vol dir parlar d’igualtat i respecte. Per tant, amb aquesta campanya, optem per transmetre la idea d’una sexualitat oberta, lliure, diversa, equitativa, sense discriminacions i sense erigir un model com al bo, positiu, i a imitar”.

Una part important de la campanya està centrada als centres de secundària, amb diferents propostes, com són una gimcana centrada en sexualitat compartida i responsable, utilització del preservatiu,  afectivitat, prevenció de la SIDA i altres ITS i mites i creences; xerrades sobre sexualitat i diversitat sexual, adreçades a alumnes i mares i pares; sessions d’assessorament al professorat de 3r d’ESO; projecció de la pel·lícula Trànsit i debat al voltant de la diversitat sexual; i tallers de prevenció del VIH que duu a terme Actuavallès, els quals es fan al centres de secundària i a escoles d’adults.