PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Arxiu Històric estrena canal a Youtube coincidint amb el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual

L'Arxiu Històric de Sabadell participa en la celebració del Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual, que té lloc demà dijous, 27 d’octubre, amb l’estrena d’un canal a Youtube, on s’aniran penjant documents audiovisuals sobre la història local i que formen part del fons que conserva i gestiona l’Arxiu.

Aquest any el lema proposat per la Unesco és: És la teva història, no la perdis, i vol transmetre el missatge del valor patrimonial, històric i cultural dels documents audiovisuals. A banda de la inserció de les pel·lícules que l’Arxiu ja tenia penjades al seu canal de Vimeo, la novetat a Youtube és la pel·lícula "Entrada de les tropes nacionals a Sabadell i primera Missa de la Victòria, 27 de gener de 1939 / Josep Esteve i Codina". En aquest film de gairebé 14 minuts de durada (està penjada la versió íntegra) es pot veure com els soldats “nacionals” entren a la ciutat pel carrer de Calderón i posteriorment es veuen escenes de la missa celebrada a la Rambla, a l'alçada del carrer d’Àngel Guimerà i oficiada per Mossèn Ernest Mateu. 

En el futur s'aniran penjant les pel·lícules del fons de l’AHS a mesura que estiguin digitalitzades.

La Conferència General de l'Unesco, en la 33a reunió general celebrada l'any 2005, va aprovar la resolució 33 C/53 en la qual es declarava cada 27 d'octubre Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual. La finalitat era, i és, conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures urgents per a la protecció d'aquest patrimoni de la humanitat.

L’AHS s'uneix a les directrius de la Unesco per a la difusió i salvaguarda del patrimoni audivisual com a part integrant de la nostra identitat. D’altra banda, l’Arxiu també és membre integrant de l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals (OPATL), ens que ha elaborat un seguit de documents públics entre els quals destaquen la “Declaració per la salvaguarda i promoció dels arxius audiovisuals de les tv locals” .