PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Inaugurada l’exposició “Plats d’art per al memorial Àlex Seglers”, al Museu d’Art de Sabadell

WerensEl dijous 8 de setembre, a les 8 del vespre, el Museu d’Art de Sabadell (c. del Doctor Puig, 16) va acollir la inauguració de l’exposició temporal “Plats d’art per al memorial Àlex Seglers”, organitzada pel Museu i per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Els Plats d’Art

Plats d’Art recull una idea de fa més de cent anys. A l’exposició permanent del Museu d’Art de Sabadell “La col·lecció 1875-1936”, a l’apartat dels Academicismes del segle XIX, es reflecteix l’activitat artística de la nostra ciutat de fa dos segles; a l’espai dedicat al paisatgisme es poden veure uns plats de ceràmica fets en col·laboració pel ceramista Marià Burguès i els pintors Llorenç Lladó i Ramon Quer.Madaula

S’ha recollit aquesta idea de col·laboració, que permet perpetuar l’esperit d’una època sota un prisma contemporani. Plats d’Art són unes peces d’inestimable valor i raresa, que simbolitzen la vitalitat artística de la nostra ciutat.

A la primera edició, produïda ara fa quatre anys, hi van col·laborar els artistes locals Lluís Clapés, Alfons Borrell, Fina Miralles, Xavier Oriach i Agustí Puig. En aquesta segona edició, hi col·laboren d'una manera totalment desinteressada: Maria Bosch, Josep Madaula, Joaquim Montserrat, Assumpció Oristrell i Werens, els quals han creat tres plats cadascun, dos per al Memorial Àlex Seglers i un per a la col·lecció del Museu d’Art de Sabadell; tots ells es podran veure en aquesta mostra.

El MusOristrelleu d'Art de Sabadell col·labora amb el Memorial Àlex Seglers, promogut per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l'Ajuntament de Sabadell i d'altres entitats i administracions, coordinant la producció del guardó, anomenat Plats d'Art.

El Memorial Àlex Seglers

El Memorial Àlex Seglers té per objecte atorgar un reconeixement a persones, entitats o institucions que treballen per la cohesió social a partir dels valors de la convivència, que fomenten el diàleg en la diversitat de creences i conviccions, que defensen els drets humans i que formulen un horitzó civil comú fonamentat en els principis democràtics compartits.