PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Visita guiada a l'edifici de l'Ajuntament dels participants dels “Tallers de coneixement de la societat catalana”

visitanouvinguts29

Unes quaranta persones nouvingudes participants en els “Tallers de Coneixement de la Societat Catalana” han fet aquesta setmana una visita guiada a l’edifici de l’Ajuntament, activitat que forma part de l’aprenentatge d’aquestes persones del conjunt de la ciutat. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha rebut el grup, que ha visitat l’edifici i la seva sala de plens i ha rebut informació sobre el funcionament i l’estructura del Govern.

Els tallers estan organitzats per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania i, juntament amb les sessions d’acollida, els cursos d’aprenentatge de la llengua i els tallers d’apropament al món laboral, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal i com estableix la Llei d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.

L’objectiu és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures, així com en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Al llarg de l’any, els tallers es fan en biblioteques i centres cívics de la ciutat, conjuntament amb entitats que col·laboren en l’acollida de les persones nouvingudes a Sabadell, com el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), Càrites, Creu Roja, o la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). També es fan altres visites, com al Parlament de Catalunya o al Museu d’Història de Sabadell.

A la visita a l’Ajuntament han assistit també participants dels grups del programa “Espais dones”, que ofereixen espais relacionals d’aprenentatge socio-formatius a dones de diferents orígens amb necessitats específiques.