PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Estruch ofereix una trentena d’espectacles i activitats per aquesta temporada

Com a novetat inclou la primera edició del Xocolata Express Festivalestruchtardor

La temporada de tardor de l’Estruch, que s’ha presentat avui, preveu una trentena de propostes de dansa, circ, teatre, imatge, música i arts plàstiques, a més de les totes les activitats que es fan en matèria de creació, iniciatives de formació i divulgació. Com a novetat inclou la primera edició del Xocolata Express Festival

Tal i com ha comentat Montserrat Chacon, regidora de Cultura i d’Educació, “aprofitant que estem d’aniversari pels 20 anys de l’Estruch, repassant com es va crear, com va créixer el projecte i com ha evolucionat, podem dir que té una trajectòria lligada a la ciutat tant per la seva ubicació, que ens parla de com s’ha reconvertit el patrimoni industrial positivament, com per la seva activitat, que ens parla de ser referents i innovadors” i ha afegit que “avui continua amb empenta, com la mateixa ciutat, i queda palès en la programació que avui presentem”. Montserrat Chacon també ha manifestat que cal “mantenir els ideals inicials de donar suport a la creació artística, garantir que produccions i artistes que no tindrien prou suport en tinguin, i des de l’Ajuntament remarquem la necessitat de seguir en aquesta línia”. Finalment ha agraït la tasca a tota la gran família de l’Estruch que és l’equipament i a tots els artistes que hi treballen i hi participen en activitats i oferint la programació.

En la presentació Marc Vives, curador de Nauestruch, ha explicat les activitats definint-les com “pràctiques contemporànies sense gaire cost, utilitzant el cos i centrades en relats des d’una perspectiva personal”. I finalment, Francesc Benlliure, responsable de Mediastruch, ha explicat l’objectiu de l’equipament com “un projecte que vol sortir de la normalitat, de servei públic a l’artista des dels nous formats i la innovació social”.

Una de les novetats destacades d’aquesta temporada és el Xocalata Express Festival de Música de Sabadell. Un festival que vol mostrar l’ahir, l’avui i les perspectives de futur de diferents bandes de pop-rock sabadellenc, reunint-les en un projecte que inclogui diferents generacions de músics amb trajectòria “professional”. La iniciativa parteix del programa de música moderna Xocolata Express, un referent de la ràdio local que va marcar tendència en les dècades dels 70 i 80, i que ho torna a fer ara, a Ràdio Sabadell 94.6, de la mà del seu creador, Pere Massagué.

20 anys d’Estruch

Pel que fa a altres dimensions del centre de cultura i creació, cal destacar:

Èxit de les convocatòries per a residències professionals

En total s’han presentat 62 projectes a les 6 convocatòries que publica l’Estruch. D’aquestes se n’han seleccionat 40 (10 de dansa, 12 de circ, 14 d’arts visuals i 5 del MediaEstruch). Bona part dels projectes seleccionats es programaran al llarg d’aquesta temporada de tardor.

L’aposta per a la creació local

Al llarg d’aquesta tardor es manté l’ocupació de companyies i col·lectius locals relacionats amb el teatre, la dansa i la música. Entre les entitats musicals destaquen: Lieder Càmera, els Amics de l’Òpera, la Banda de Música, Cants al Vent, Coral Els Notes o la Coral Belles Arts i un bon grapat de grups de música moderna que assagen als bucs. Entre les teatrals: Joventut de la Faràndula, Sant Vicenç, Encert, La Crem de la Crem, Teatre El Vapor o Kakaiba. Entre els grups de dansa: Associació Contemporània, Petit Món, Danses al carrer, enDansa o Laura Álvarez. En total, unes 35 cessions al llarg de la tardor.

Se segueix amb la celebració dels 20 anys de l’Estruch

Al llarg d’aquesta tardor es presentarà la publicació que commemora els 20 anys del centre. El document, coordinat per la periodista especialitzada Bàrbara Raubert, repassa en format d’entrevista algunes de les residències i col·laboracions més destacades d’aquests 20 anys i també relaciona la totalitat d’espectacles que s’han vist al teatre i les activitats d’arts visuals obertes al públic.

Es mantenen les tasques per completar la dotació de La Vela

Properament s’aborda la segona fase d'implantació de la carpa de circ, la Vela, que permetrà dotar-la del material escenotècnic i plantejar-nos una nova programació d'exhibició de circ al llarg de l'any vinent. En aquests moments, després de la primera fase està preparada per acollir residències sense públic.

El Servei Pedagògic

Destaca la consolidació de l’oferta formativa reglada pel curs 2015-16, amb una inscripció que ja supera els 3.400 alumnes abans de donar el tret de sortida al programa d’activitats. Enguany el ritme d’inscripcions ha estat molt més ràpid que altres cursos la qual cosa demostra l’interès que generen en els centres educatius de la nostra ciutat i rodalies.

Podeu consultar la programació a: http://www.lestruch.cat/