PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Actuavallès continuarà gestionant el servei municipal Sabadell Sostre per a persones en situació d’exclusió residencial

 Aquest recurs ofereix un habitatge d’estada limitada per a l’atenció i seguiment de ciutadans sense sostre

Actuavallès continuarà encarregant-se de la gestió del servei municipal Sabadell Sostre, d’atenció i seguiment a persones en situació d’exclusió residencial. La Junta de Govern Local ha adjudicat aquest matí el contracte administratiu que ho farà possible. El contracte té una durada d’un any i un import de 52.700 euros. D’aquesta manera, es dóna continuïtat a un recurs destinat a persones sense sostre per tal de millorar la seva qualitat de vida i facilitar-los el procés d’integració comunitària i d’accés al món laboral.

Sabadell Sostre compta amb un habitatge de titularitat municipal de 4-5 places residencials d’estada limitada. Els usuaris accedeixen per un temps determinat a un habitatge on se’ls acompanya en el seu procés de promoció personal i social. El servei els dóna suport en el manteniment o rehabilitació d’hàbits personals i de convivència (cura personal, tractament sanitari, processos de vinculació amb la comunitat) i també en la recerca d’ocupació.

Fonamentalment, s’adreça a persones que es troben en una situació vulnerable, però amb un pronòstic de promoció personal, mitjançant l’autonomia i la motivació. En aquest sentit, l’entrada a l’habitatge, l’estada en aquest i la sortida cap a altres recursos han de venir necessàriament marcades per un pla d’intervenció social, fet que fa imprescindible la coordinació, des de l’inici i durant tot el procés, amb els serveis socials bàsics municipals, que són els que determinen els possibles usuaris.

Paral·lelament a l’atenció i seguiment dels residents de Sabadell Sostre, aquest recurs també dóna atenció a unes 40 persones que, tot i disposar d’un habitatge, requereixen un suport intensiu que els permeti millorar l’autonomia personal.

El fet que Actuavallès estigui al capdavant de la gestió d’aquest servei municipal reforça l’estratègia d’articulació necessària per a la millora de la qualitat de la intervenció i el caràcter social del projecte. Es tracta d’una entitat amb àmplia experiència en el desenvolupament d’accions preventives i assistencials, centrades inicialment en l’atenció a persones amb VIH, i molt dedicada a l’acció social per combatre l’exclusió i la pobresa.