PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Ajuntament, Generalitat i Creu Roja renoven la col·laboració per fer possible el Punt de Trobada

El servei és un espai neutral i de mediació per garantir la relació entre els infants i els progenitors en situació de separació o divorci, tot vetllant per la protecció dels drets del menor

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la renovació de les col·laboracions amb Creu Roja i la Generalitat de Catalunya per a la continuïtat del Punt de Trobada durant l’any 2016. Amb l’aprovació d’aquests punts es garanteixen els recursos per fer possible un servei municipal que facilita un espai neutral i de mediació per garantir la relació entre els infants i els seus progenitors quan, en una situació de separació o divorci, el règim de visites s’interromp o és de compliment difícil o conflictiu. La finalitat principal del servei és la protecció dels drets del menor i el seu benestar emocional.

D’una banda, la Junta de Govern ha donat llum verda a la pròrroga del contracte amb Creu Roja perquè aquesta entitat continuï prestant el servei del Punt de Trobada. La pròrroga és fins al 30 de setembre de 2016 i s’hi destinaran 85.870 euros, dels quals la Generalitat n’aporta 66.672. Per això la Junta de Govern també ha aprovat avui la continuïtat per tot l’any vinent del conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat, que permet acollir famílies d’altres poblacions del partit judicial de Sabadell.

El Punt de Trobada facilita la relació del menor amb el progenitor o progenitors que no en tenen la custòdia, sent també ampliable l’acció a altres familiars, per exemple quan als avis i/o àvies se'ls atorga un dret de visites i aquestes no es poden realitzar de forma normalitzada. Així mateix, i entre altres funcions, el Punt ofereix un espai neutral i segur per a totes les persones implicades en la relació i comunicació amb els fills i filles durant el compliment del règim de visites.