PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Comença un nou curs amb el Programa Espai Dones al territori

A partir del 21 de setembre s’inicia el Programa Espai Dones adreçat a dones dels diversos barris de la ciutat, per tal de dotar-les d’eines personals i crear vincles amb la comunitat.

Liderat per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, aquest programa consta d’espais relacionals d’aprenentatge ubicats a quatre punts de la ciutat (Sabadell nord, Sabadell sud, Can Puiggener i Torre-romeu). A través de diverses activitats es treballen temàtiques relacionades amb la salut física i psíquica de les participants (coneixement d’entorn, salut femenina, creixement personal, drets de les dones, violències masclistes, etc.).

Tal com ha declarat Miríam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania, “cal donar visibilitat a les dones per tal de promoure la defensa dels seus drets, empoderar-les perquè puguin ser, al màxim, el que ja són: ciutadanes que puguin aprofitar les oportunitats i possibilitats de la ciutat. Aquest programa els dóna l’oportunitat de participar en un procés d’aprenentatge vivencial i de promoció social i, per tant, animem totes les dones interessades a participar-hi”.

Les activitats que es duran a terme inclouen xerrades, tallers, cinefòrums, sortides i visites per conèixer les diferents institucions (Ajuntament, Parlament de Catalunya...).

En aquest moment el programa preveu grups de dones nouvingudes i grups de dones gitanes i són programes pont per tal de facilitar la seva integració en la vida activa del seu entorn més immediat, el barri i la ciutat.

Durant aquest seguit accions socioformatives, es posa un especial èmfasi en l’afavoriment de la participació social i la interrelació amb la població més propera. Es realitza tota una tasca d’acompanyament i dinamització dels col·lectius en activitats de barri i de ciutat per tal de propiciar la relació i la convivència, a partir d’interessos comuns, entre les dones d’un mateix barri.

Per a més informació dels tallers, així com dels requisits per participar-hi, podeu accedir al web www.sabadell.cat/dona o www.sabadell.cat/dretscivils.