PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Programa municipal d’Activitats físiques per adults i gent gran s’inicia dilluns amb 800 places distribuïdes en diferents propostes i espais de la ciutat

 

El proper dilluns, 28 de setembre, s’inicia el curs del Programa d’Activitats físiques per adults i gent gran impulsat per l’Ajuntament. El programa compta amb 800 places distribuïdes entre les diverses disciplines i a diferents espais de la ciutat. A hores d’ara, el grau d’ocupació de les propostes és ja molt elevat, tot i que queden places en algunes disciplines.

L’objectiu del programa és facilitar als ciutadans i ciutadanes l’accés a la pràctica d’algun tipus d’activitat esportiva per promoure l’hàbit d’ocupar una part del temps de lleure fent una activitat físico-esportiva adequada a les possibilitats de cadascú i atesos els múltiples beneficis que l’esport pot aportar tant a nivell físic, com també personal i social. Així, una pràctica esportiva adequada contribueix a la millora de la salut i de la condició física, a l’adquisició de gestos tècnics, el benestar personal, les relacions amb els altres, etc.

Pel que fa a les activitats que ofereixen van des de l’aeròbic fins al ioga passant per la gimnàstica de manteniment, el tai-ixí, el pilates, la tonificació, el sumba i l’Equilibra’t –una activitat de baixa intensitat per mantenir l’equilibri natural entre ment i cos, combinant diferents tècniques d’estiraments, pilates, ioga i gimnàstica correctiva--.

Quant als grups d’activitats, hi activitats físiques per adults (de 16 a 64 anys) com l’aeròbic, gimnàstica de manteniment, pilates, tonificació i sumba; activitats per a persones grans (a partir de 65 anys) com és la gimnàstica per a gent gran; i activitats obertes als 2 grups d’edat (de 16 anys en davant) com el ioga, tai-txí, pilates i Equilibra’t. Així mateix, hi ha tres nivells d’intensitat, baixa, mitja o alta, que s’han de tenir molt en compte a l’hora de fer la inscripció, per tal de poder seguir el ritme de la classe de manera adequada.

Tallers

D’altra banda, a més de les activitats del programa que es portaran a terme durant tot el curs, fins al mes de juny, també es faran de manera puntual tallers d’activitats especials entre setmana i en caps de setmana. Aquests tallers són gratuïts per a qualsevol usuari inscrit al Programa d’Activitat física.

D’aquestes propostes especials es rebrà informació al llarg del curs, a les classes i a través dels monitors. Alguns del tallers previstos són: risoteràpia, balls en línia, relaxació, dansa en família, sumba i altres activitats relacionades amb el benestar físic. També es farà alguna xerrada d’interès sobre esports i salut.

Més informació a: www.sabadell.cat/esport