PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Junta de Portaveus aprova per unanimitat una proposició de suport a la creació de la prestació “Garantia + 55”

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una proposició de l’alcaldia de suport a la creació de la prestació “Garantia + 55”. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

El text de la moció és el següent:

“Atès el context de massiva desocupació que afecta la ciutadania de Catalunya en la qual es troba el 19,5% de la població activa major de 55 anys, amb unes 78.000 persones afectades a Catalunya; sense gaire possibilitats de modificar les seves trajectòries laborals i per tant, empentats a retirar-se prematurament del mercat laboral.

Atès que els aturats i aturades majors de 55 anys representen el 17,8% del total de taxa d’atur, essent un 36,7% d’atur de llarga durada i un 43,5% de molt llarga durada, amb unes reformes legislatives els darrers 4 anys que han endurit l’accés als subsidis d’aquest col·lectiu, portant a què 8 de cada 10 cobrin 426 € o no cobrin res.

Atès que el càstig és doble, que a l’econòmic s’afegeix el de les cotitzacions amb molts d’ells i d’elles amb més de 30 anys cotitzats no podran accedir a una pensió digna sinó, en el millor dels casos, a una assistencial.

Per tot això, proposo a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents

ACORDS:

Primer.- Donar suport a la proposta impulsada per la UGT de Catalunya, anomenada “Garantia+55” i que significa:

1.      Crear la prestació “Garantia +55” per a les persones de més de 55 anys que es trobin en situació de desocupació, tinguin cotitzats un mínim de 15 anys i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva. Aquesta proposta contempla:

a.      Una prestació econòmica igual al SMI vigent, percepció de la qual restaria al marge de les rendes familiars i amb durada fins la jubilació ordinària.

b.      El manteniment d’entre un 90 i 100% del còmput de les bases de cotització en la mateixa quantia que la darrera prestació contributiva per desocupació durant la percepció de la mateixa, a efectes de càlcul de les prestacions de Seguretat Social per IP, mort i supervivència i jubilació.

2.      Apostar per un SMI de 1.000 € que ens apropi als estàndards dictats a la Carta Social Europea.

Segon.- Traslladar els continguts d’aquesta proposta de resolució a la UGT de Catalunya.