PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El govern municipal reitera a la Generalitat de Catalunya la demanda de finalitzar la urbanització del parc del Nord

Arran de l’anunci fet pel Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) de l’adjudicació de les obres per a la retirada de terres del parc del Nord per un import de 3,6 MEUR, el govern municipal reitera la petició a la Generalitat de Catalunya que es faci càrrec també d’una part de les obres d’urbanització del parc.

L’executiu local recorda el compromís adquirit per la Generalitat de Catalunya i expressat pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, l’octubre de 2014. Mitjançant una carta adreçada a l’alcalde de Sabadell, la Generalitat va comunicar que destinaria els 5,4 milions d’euros previstos inicialment per fer el parc a l’actuació de moviment de terres.

Una vegada realitzada ja l’adjudicació, s’evidencia que ha quedat un romanent d’1,8 M€ respecte del compromís de la Generalitat. Seguint també el compromís a què va arribar el govern municipal, el passat mes d’agost, amb la Comissió del Parc del Nord, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, farà arribar al secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, la petició que la Generalitat destini aquests recursos a actuacions d’urbanització de l’àmbit. Aquesta petició reitera el que l’Ajuntament ja va comunicar el maig de 2015 sol·licitant la plantació d'arbres i treballs d'urbanització mínims que garantissin la dignificació de l'espai.

En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, afirma que “el govern vol recuperar l’espai del parc del Nord per a la ciutadania, ja que l'afectació per les obres de perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat ha durat molt de temps i hem d'aconseguir tornar a la normalitat. L'espai públic ha de ser un espai de relació i convivència entre veïns, són ells els que n'han de gaudir i omplir-lo”.

Cal recordar que durant els mesos de març i abril d’aquest any la Generalitat va portar a terme un cicle de reunions amb la Comissió del Parc del Nord i l’Ajuntament per definir la configuració final del territori. A la darrera trobada es va presentar el projecte als veïns.

Amb aquest projecte, però, la reivindicació dels veïns es veu només satisfeta, en part. És per això que es demana que la reposició de la zona vagi més enllà de la retirada de terres i inclogui la urbanització.