PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Centre de Formació Cal Molins ofereix 12 accions formatives presencials sobre informàtica, Internet i xarxes socials

 

Facilitar l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació. Amb aquests objectius el Centre de Formació Cal Molins, vinculat al Vapor Llonch, posa a disposició de la ciutadania el Punt Òmnia. A aquest espai, dotat d’equips informàtics i de connexió a Internet, hi pot accedir qualsevol persona més gran de 16 anys per fer ús lliure dels recursos informàtics d’aquest espai. L’horari de lliure accés a partir del 15 de setembre serà dimarts i dijous, de 9 a 10.30 h. Per poder fer ús lliure d’aquest equipament és necessari conèixer el funcionament bàsic d’un ordinador i saber utilitzar l’aplicació amb la qual es vol treballar, tot i que es pot comptar amb el suport d’un tècnic per resoldre dubtes puntuals i concrets a la mateixa sala.    

Però, a més de l’accés lliure, el Punt Òmnia ofereix un programa d’activitats formatives. En concret, per a aquest darrer quadrimestre de l’any s’han programat els cursos d’informàtica bàsica i iniciació a Internet, tractament de les dades, alfabetització digital i tractament de la informació escrita. Encara hi ha alguna plaça vancant de les 30 disponibles per a aquests cursos gratuïts que s’inicien a partir d’aquest mes. Aquestes activitats formatives, que tenen una durada de 30 hores com a màxim i 20 hores com a mínim, segons el curs, es desenvoluparan al llarg de diferents sessions setmanals.

Sessions monogràfiques al Punt Òmnia

Però, a més de la programació habitual, en aquest espai que disposa d’ordinadors s’estrenen també, a partir de la tardor, diferents monogràfics sota el títol “El teu primer àlbum de fotos digital”, “Organitza i comparteix les teves fotos digitals”, “Google drive: organitza i comparteix documents digitals”, “Linkedin: xarxes socials professionals”, “Twitter”, “Google formularis: crea i analitza enquestes en línia”, “Doodle: planifica i organitza esdeveniments” i “Creació de targetes de felicitació i/o notificació d’esdeveniments”. Cadascun d’aquests monogràfics es realitzarà en una única sessió, que tindrà lloc habitualment els divendres de 9.30 a 12.30 h. Per inscriure-s’hi cal adreçar-se al Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32) o bé trucar al telèfon 93 745 32 23.

Acreditacions i certificacions en competències digitals

D’altra banda, des del punt Òmnia les persones interessades es poden presentar a una prova per acreditar les seves competències digitals TIC i obtenir una acreditació oficial de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Per les persones en situació d’atur la certificació denominada ACTIC és gratuïta. A més, al Punt Òmnia es pot realitzar l’examen i obtenir el certificat d’especialista en Microsoft Office (MOS - Microsoft Office Specialist) amb validesa internacional.