PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell dóna demà el tret oficial de sortida a la Festa Major 2015 amb el pregó d’Oriol Cruz i l’espectacle inaugural del cor Vakombà

La Festa Major de Sabadell 2015 donarà demà el tret oficial de sortida. Serà a les 9 del vespre, a la plaça de Sant Roc, amb el pregó, enguany a càrrec d’Oriol Cruz, i amb l’espectacle inaugural, protagonitzat pel Cor Vakombà, que comptarà amb l’acompanyament dels ballarins de l’Escola de Dansa Bots. D’aquesta manera, s’iniciaran formalment els 4 dies de celebració per a la ciutat.

Durant el pregó, els assistents a la plaça de Sant Roc podran gaudir de la intervenció de Cruz des del balcó de l’Ajuntament. El popular actor sabadellenc és col·laborador en diferents programes de ràdio i televisió, com ara Crackòvia de TV3 i Versió RAC1.  Imita més de 50 personatges, sent molt coneguda la caracterització que fa del futbolista Andrés Iniesta.  Així mateix, durant l’espectacle inaugural, el públic podrà sentir i gaudir d’un tast musical per començar la Festa a càrrec de la coral sabadellenca que va resultar finalista en la darrera edició del programa musical Oh Happy Day, emès per TV3. Cal recordar que, a més de l’espectacle inaugural, els Vakombà tornaran a actuar a la plaça de Sant Roc demà divendres, a les 11 de la nit.

L’activitat a la plaça de Sant Roc s’iniciarà, però, molt abans del pregó. A les 7 de la tarda començarà el Despertar de la Festa Major, amb el Concurs de Voltes del Rodet, organitzat per la Colla de Bastoners de Sabadell. També integra el Despertar de la Festa la Cercavila de Gegants i Capgrossos, que s’iniciarà al carrer de Sant Isidre i recorrerà diversos carrers fins arribar a la plaça de Sant Roc.

A les 19.30 h. començarà el Ball del Rodet a la plaça de Sant Roc i després els Castellers de Sabadell aixecaran els Pilars d’inici de Festa. Tot seguit arribarà la Cercavila de Diables, que vindrà des de la plaça de Sant Jaume. Organitza el Ball de Diables de Sabadell. A les 9 arribaran el pregó i l’espectacle que declararan oficialment inaugurada la gran celebració de la ciutat. 

Les entitats de Sabadell que organitzen, col·laboren o participen en aquests actes són:

Pregó i espectacle inaugural:

  • Vakombà: format per alumnes de l’Escola de Música Creu Alta, aquest cor compta amb els estils més variats dins el seu repertori, sempre amb el segell VKB.
  • Escola de Dansa Bots: fundada el 1995, té l'objectiu d'acostar aquest art a tothom. Promou col·laboracions i activitats paral·leles per tal que els alumnes portin a la pràctica, en directe, el que han après al centre.

Ball del rodet:

  • Bastoners de Sabadell. Entitat de Cultura Tradicional, ha creat diversos balls al llarg del temps i compta amb diverses colles de diferents edats, així com músics que hi acompanyen.

Cercavila de Gegants i Capgrossos:

  • Organitza:

Gegants i Capgrossos de Sabadell: Té com a missió donar a conèixer la cultura catalana i el món geganter de la ciutat de Sabadell.

  • Col·laboren:
    • Gegants de la Concòrdia: Fundada l’any 1981 pel grup de Joves de la Llar del Vent, va començar amb una parella de gegants. S’ha anat ampliant i participen en múltiples actes ciutadans.
    • Gegants de Gràcia: Formada per més d'una trentena de membres que desenvolupen tasques diverses, des de portar els gegants fins a col·laborar en organització o tocar els diferents instruments musicals propis de la seva activitat
    • Gegants de la Creu Alta: Quan a principis dels 80, la Festa Major de la Creu Alta va començar a agafar embranzida, va sortir la idea de tenir uns gegants propis. Després d'uns anys inactiva, l'entitat va renéixer amb més força que mai.

Pilars d’inici de Festa

  • Castellers de Sabadell: la colla castellera de Sabadell. Amb més de 20 anys d’història, ja són colla de 9. Participen en múltiples activitats de caràcter ciutadà.

Cercavila de Diables:

  • Ball de Diables de Sabadell: Des del seu origen ha procurat fomentar el Ball de Diables a Sabadell i a tota la comarca. Impulsa i participa en Cercaviles infernals, correfocs i actuacions al carrer. Fan també els "versots de la Festa Major".