PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament inicia diverses actuacions de millora en espais verds per reduir el consum d'aigua de reg

 

Amb l’objectiu de realitzar millores en els espais verds, encaminades a l'estalvi d'aigua de reg, avui s’han iniciat diverses actuacions a la ciutat. Per una banda, el projecte contempla ampliar el sistema existent de telegestió de les programacions de reg i, per altra, la remodelació de parterres per tal que es pugui reduir la seva necessitat d’aigua. Les instal·lacions d'automatismes per la telegestió del reg es realitzaran a tots els districtes de Sabadell, en diferents espais verds de la ciutat.

Pel que fa a la remodelació dels parterres, seran quatre i el seu ordre d'execució serà el següent:

- Plaça de Jean Piaget: Es suprimeix el parterre existent amb llamborda de prefabricat de formigó i es canvia el paviment existent de pedra pel de llamborda, millorant l'accessibilitat de l'espai per als vianants.

- Parterre de carrer de Sau, entre el carrer de l'Anoia i carrer de Camarasa: El parterre inclinat existent actualment es pavimenta per llamborda ceràmica. S'amplia la vorera del carrer de Sau a 1,60 m., l'arbrat existent i es substitueix per altra espècie, per tal de poder donar la dimensió adequada a la vorera.

- Parterre de Plaça de Catalunya: Es suprimeix el parterre existent i es col·loca paviment de panot igual que la resta del paviment existent.

- Espai públic d'Esteve Paluzie: Es suprimeix parterre existent i es pavimenta amb llamborda de prefabricat de formigó.

El termini d'execució previst és de 2 mesos, l'empresa constructora és AQUAMBIENTE SERVICIOS PARA EL SECTOR DEL AGUA, SAU i el pressupost d'execució per contracte serà de 230.939,38 euros, fruit d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Aigua regenerada

Cal recordar que actualment entre els usos de rec de places i jardins i les piscines municipals, el consum d'aigua regenerada és de 128.998 metres cúbics anuals. L’objectiu és dur a terme les inversions previstes al Pla Director de subministrament d'aigua regenerada, que abasta el període 2014-2024, per poder regar tots els parcs urbans i els camps de futbol, així com omplir les piscines municipals.