PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La ciutat condemna el pressumpte assassinat de la veïna de Sabadell, Sandra García Geraldino

 

A les 12 del migdia, plaça de Sant Roc ha dedicat un minut de silenci a la mort de Sandra García Geraldino, presumptament assassinada a mans de la seva exparella. A la plaça s’hi han congregat una setantena de persones.

Així, l’alcaldessa accidental, Glòria Rubio, ha decretat un dia de dol per expressar el condol i el dolor de la ciutat per aquesta mort per violència masclista. En solidaritat amb la família de la víctima, i com a mostra de rebuig i de condol, la bandera de Sabadell oneja a mig pal durant tot el dia, se suspenen tots els actes organitzats per l’Ajuntament i hi ha un crespó negre al balcó de la casa consistorial en senyal de dol.

L'alcalde, que no ha pogut assistir a la concentració silenciosa pel naixement de la seva filla ahir, ha volgut manifestar en relació amb aquesta mort que “des que en tenim coneixement, hem estat en contacte permanent amb la família, els consulats dominicà i espanyol així com la secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat per tal de facilitar i agilitzar tot allò que ens ha estat possible. Sentim tristesa, indignació i fàstic per aquest fet, i condemnem qualsevol acte de violència, especialment la masclista”. I ha expressat la seva “preocupació pels familiars, especialment pels fills menors”. Per la qual cosa “s’ofereix tot el suport possible i la col·laboració amb la família en tot el que necessiti i estigui a l’abast de l’ajuntament. ”.

Tal i com ha declarat Glòria Rubio, alcaldessa accidental: “Aquest assassinat és una de les mostres més tristes i crues de la violència masclista, una violència estructural fonamentada sobre la base del patriarcat. Des de l’Ajuntament condemnem aquesta agressió així com totes les violències que pateixen les dones. Cal que treballem per eradicar qualsevol tipus de violència masclista perquè només així ens aproparem a una societat on totes les persones puguem viure lliures, tranquil·les i sense discriminacions ni agressions.”

Tots els grups municipals han condemnat el fet violent i s'han emplaçat a continuar treballant des de l'ajuntament per l'eradicació de la violència masclista i en favor de polítiques d'igualtat entre homes i dones.