PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El govern municipal impulsa de nou la Taula tècnica d’entitats, partits i administracions per a fer viable el soterrament dels Ferrocarrils a Gràcia – Can Feu

El tinent d’alcalde Maties Serracant demana a la Generalitat que inclogui recursos pel soterrament als Pressupostos de 2016

El govern municipal ha reafirmat el compromís amb el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat fins a Can Feu. És per això que ha convocat de nou la Taula tècnica d’entitats, partits i administracions per al soterrament, que es va reunir ahir a la tarda. En el marc de la trobada, el govern de Sabadell ha mostrat la seva voluntat de liderar, treballant conjuntament amb les formacions i entitats implicades, la interlocució amb l’administració de Catalunya fins a culminar l’assoliment del projecte. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Maties Serracant, s’ha mostrat obert a “treballar conjuntament amb la Generalitat per fer viable a curt termini el soterrament, partint del diàleg i de la voluntat comuna de materialitzar aquest projecte”.

Així mateix, ha destacat la necessitat que el soterrament es porti a terme com a continuació de les obres actuals i sense que s’hagi finalitzat la nova via 2 en el tram comprès entre la rambla Ibèria i la plaça del Mil·lenari. Per això, segons explica Maties Serracant, “demanem a la Generalitat un compromís en el finançament del soterrament i que inclogui ja als Pressupostos de 2016 partides per executar el projecte”. El tinent d’alcalde ha afegit que “esperem que el diàleg doni un resultat positiu i que es pugui establir aviat un calendari d’obres amb continuïtat amb les actuals, i més tenint en compte que Sabadell ha treballat per reduir el cost i el termini d’execució del soterrament”.

A la trobada van assistir, per part de la Generalitat, el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, i el subdirector general d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre, David Prat. Per part de l’Ajuntament, hi van assistir el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero. La trobada va comptar, així mateix, amb la presència de regidors i representants de diversos grups municipals i d’entitats de la ciutat.

Cal recordar que en les darreres reunions de la Taula, els seus membres han treballat noves possibilitats de millora del projecte a partir de les al·legacions formulades a l’estudi informatiu del perllongament del soterrament, en relació al traçat i al procés d’execució de les obres, que redueixen el calendari d’execució i el pressupost total de l’actuació.

Durant la reunió, els representants de la Generalitat van confirmar que durant aquest mes de juliol s’havia formalitzat l’encàrrec de redacció del projecte bàsic del perllongament del soterrament fins a Can Feu. Així mateix, des de la Direcció General es va explicar breument com s’havien recollit i traslladat, dins l’encàrrec, les propostes i consideracions aportades en la darrera trobada.

En relació als calendaris i al finançament, els representants de la Generalitat van explicar que a hores d’ara no es disposa de partida pressupostària i caldrà concretar-ne, per tant, el finançament. En aquest sentit, Maties Serracant ha recordat que des de l’Ajuntament es van avançar, en el marc del conveni pel soterrament, més de 3 milions d’euros per executar les obres d’urbanització del Passeig i la Plaça Espanya que havia d'assumir la Generalitat. Queda pendent encara concretar com es recuperarà aquesta inversió per a la ciutat.

La propera reunió de la Taula serà al mes de setembre per tal d’exposar la concreció del projecte bàsic que s’està redactant.